Късометражен филм на седмицата: "Writer's Block" с Брайън Кранстън

Хейзенберг този път е писател, който не може да намери музата

   
 
Късометражен филм на седмицата: "Writer's Block" с Брайън Кранстън

Бяхме ви подготвили едно много невинно, свежо и приповдигащо настроението филмче на Pixar за рубриката тази седмица, но някой зъл тиранин (може би Тръмп) го е заличил от лицето на интернет. Причината да искаме точно него е депресиращото събитие от днес - отчайващите избори за президент на Република България. Щеше да е готино малко да разведрим обстановката...

Но не, няма го! И това ни депресира още повече! Затова пускаме депресарски късометражен филм! Той все пак е достатъчно добър, де, дори само заради участието на великия Брайън Кранстън в него. Става въпрос за "Writer's Block", режисиран от Брандън Поланко. 

Историята ни представя писател, който е преследван от травмиращо събитие в миналото си, което не го оставя на мира и не му позволява да пише. Той е изгубил музата си и е изпаднал в дупка (writer's block). Филмът е доста абстрактен и няма да ви разкрие какво наистина се случва, а ще ви предизвика сами да намерите обяснение за себе си. 

Филмът е заснет през 2013 г. по време на пауза в снимките на "Cold Comes The Night" с участието на Кранстън. Причината за принудителната пауза е бил ураганът Санди, а докато са чакали продукцията да продължи, Кранстън е предизвикал хората от екипа да напишат сценарий за късометражен филм, а той ще продуцира и ще вземе участие в най-добрия такъв. Брандън Поланко печели състезанието, а някакви си 3 часа по-късно "Writer's Block" вече е готов. Вижте го:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ