Крайностите, до които са достигнали някои актьори за великите си роли

22.01.2017, 18:00

Метод актингът е висша степен на актьорска отдаденост

   
 
Крайностите, до които са достигнали някои актьори за великите си роли

Метод актингът не е рядко срещано явление в киното и със сигурност е нещо, на което много се възхищаваме. Става въпрос за актьори, които до такава степен се вглъбяват в ролята си, че започват да живеят с нея, независимо дали са на снимачната площадка или извън нея. Подобна отдаденост най-често води до наистина класни актьорски изпълнения, пред които публиката се прекланя. И точно такива истории сме ви събрали сега. Познавате повечето актьори тук, вероятно сте гледали и филмите, но знаете ли през какво са минали те за да създадат тези образи? Вижте:

1802399

За да се подготви за ролята си на Жокера в "The Dark Knight", Хийт Леджър е прекарал един месец затворен в хотелска стая, упражнявайки се. В края на този период е твърдял, че е достигнал "царството на психопатите".

1802403

Брад Пит доброволно е пожелал да отчупят част от зъба му за ролята на Тайлър Дърдън във "Fight Club". След края на снимките е претърпял процедура за оправянето му.

1802409

За ролята си на страдащ от церебрална парализа в "My Left Foot" Даниел Дей-Люис е прекарал 8 седмици в клиника за церебрална парализа, бил е хранен с лъжица и не е напускал инвалидната си количка, а непрекъснатата изгърбена стойка му е причинила 2 пукнати ребра. Със сигурност не е изненада, че печели "Оскар" за тази роля.

1802408

В култовия южнокорейски филм "OldBoy" главният герой отбелязва с нагорещена тел върху тялото си годините, прекарани в плен. Изигралият го Чой Мин-Сик е показал невероятна отдаденост по време на снимките, като не е използвал грим за тези сцени, а наистина е горял кожата си.

1802401

За участието си във филма "Major League" ("Професионална бейзболна лига") Чарли Шийн пие стероиди, за да може да хвърля бейзболната топка по-бързо и по-силно.

1802405

За да се подготви за ролята си в "Мълчанието на агнетата", Скот Глен е гледал иззети от полицията записи на истински мъчения и убийства на хора. Те до такава степен са оставили следа в съзнанието му, че са били причината да откаже участие в продължението на филма, тъй като е свързвал ролята с видяните ужаси.

1802402

Клинт Ийстууд е закупил сценария на "The Unforgiven" от Дейвид Уеб Пийпълс през 1976 г., но е изчакал 15 години преди да направи филма, за да бъде достатъчно възрастен за ролята на Уилям Мъни.

1802411

За да се справи с ролята на легендарния Джим Морисън в "The Doors", Вал Килмър научил всичките песни на групата и накрая бил толкова добър, че останалите членове на бандата не можели да различат дали слушат него или истинския Морисън. 

1802404

Гари Олдман е играл американци толкова много пъти, че в един момент е загубил британския си акцент. Били са му необходими часове при логопед, за да си го възвърне. 

1802412

За ролята си в "Breaking Bad" Брайън Кранстън е използвал помощта на истински агенти от Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) и дефакто наистина е научил как се прави метамфетамин.

1802406

За да се подготви да изиграе младия проф. Чарлз Екзейвиър в "X-Men: First Class", Джеймс Макавой доброволно е обръснал главата си, след което е разбрал, че става въпрос за предистория, в която героят му трябва да има коса. Така се е наложило да използва перуки и екстеншъни по време на снимките.

1802400

Година след като сваля 30 кг. (живеейки с по ябълка на ден) за ролята си в "The Machinist", Крисчън Бейл качва 45 кг. мускулна маса за да изиграе Батман в "Batman Begins".

1802413

Марлон Брандо е прекарал 1 месец в болница за инвалиди във Ван-Найс, Калифорния, за да се подготви за ролята си на парализиран ветеран от ВСВ в "The Men".

1802410

За своите роли Робърт Де Ниро съответно прекарва 2 месеца в Сицилия за "The Godfather Part II", качва 45 кг. за "Raging Bull" и работи 1 месец като шофьор на такси за "Taxi Driver"

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ