Един филм "Star Wars", режисиран от жена, е на път да се случи

18.04.2018, 14:00

Жените представляват само 4% от персонала на продукцията " Междузвездни войни" , но изглежда, че това ще се промени

   
 
Един филм "Star Wars", режисиран от жена, е на път да се случи

Нито един от филмите на "Междузвездни войни" никога не ее бил режисиран от жена.

Сагата " Междузвездни войни " има доста малко жени в екипа си , те представляват едва 4% от сценария и режисурата на филмите (една жена от 24 сценаристи и режисьори. ,,Джеймс Бонд'' е дори по-зле, жените представляват близо 3% (една жена от 30-те сценаристи и режисьори), а Марвел - 2% (една жена от удивителен 47 писатели и режисьори).

Междувременно Star Wars се опитва да се промени.

2050673

Линън Бренан е генерален мениджър на Lucasfilm, както и президент на Industrial Light & Magic, компания за ефекти, която се грижи за всичко в Star Wars . В интервю за " УолСоленлайн " тя каза, че смята, че филмът " Star Wars " , направен от сигурен: "Мисля, че със сигурност има нещо, което ни харесва и има някои фантастични директори там. Това ще се случи! Ръководният екип на [Kathleen Kennedy] винаги е бил 50% жени, защото те са най-добрите в своята работа. [Ние в Industrial Light & Magic] нямахме квота на този лидерски етап. Въпреки това, ставаме много по-прагматични и конкретни, за да не приемем нивото, което имаме по отношение на жените във визуалните ефекти и технологиите ".

Единственият филм за " Междузвездни войни ", който няма назначен писател и режисьор, е третата част Star Wars Story (след Rogue One и Solo), за която се смята, че е за Боба Фет. "Соло" има още едно първенство- първата изпъкнала жена на Star Wars , под формата на героинята на Танди Нютън Вал. "Имаше и други с една линия и Лупита Нюон'о беше компютърно създаден герой [в The Force Awakens and The Last Jedi ], но не видяхте цвета на кожата й", каза тя пред " Радио Таймс" . - Аз съм пврвата.''

Напредъкът може да не се случва невероятно бързо, но все пак се случва, нали? Всичко това е доста обещаващо. Защо има толкова малко жени сценаристи и режисьори, участващи в тези огромни продукции?

Огромен елемент от него е вероятно да бъде самовъзпроизвеждащият - както с всички въпроси на представителство, ако не сте на бял мъж, е трудно. Производителят на "Междузвездни войни" Катлийн

2050675

Кенеди заяви през 2015 г., че причината, поради която жените режисьори не се справят добре, е, че те не са питали: "Не бях имал нито един телефонен разговор от жена, която ми казваше, че наистина иска да режсира филм. Те трябва да са тези, които вдигат телефона и казват: "Ей, позволете ми да ви кажа какви са Star Wars за мен и колко мога да направя с него."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ