Актьори, отказали емблематични роли

13.08.2018, 13:00

... и най-вероятно съжаляващи дълбоко

   
 
Актьори, отказали емблематични роли

Шон Конъри и Гандалф

2086444

Посочвайки, че не схваща фентъзи филмите, Шон Конъри отказва да играе Гандалф във "Властелинът на пръстените". В крайна сметка образът е даден на Иън Маккелън, който печели награда за най-добра поддържаща роля.

 

Уил Смит и Нео

2086442

Уил Смит получава предложение да играе главния герой в "Матрицата" - Нео. За Смит обаче концепцията на филма била сложна и с оглед на съображения, че няма да има успех в боксофиса, той отказва ролята. 

 

Ал Пачино и Хан Соло

2086445

Ролята за Хан Соло в "Междузвездни войни" първоначално е била пазена за Ал Пачино, но актьорът не бил заинтересован. Впоследствие ролята се поема от Харисън Форд, а успехът на филма утвърждава суперзвездния статут на Форд.

 

Джеръми Айрънс и Ханибал Лектър 

2086448

Трудно е да си представим "Мълчанието на агнетата" без Антъни Хопкинс, но ролята на култовия Ханибал Лектър е била пазена за Джеръми Айрънс. Последният обаче имал съображения спрямо насилието във филма, което се превръща и в причина за неговия отказ. Очевидно на Хопкинс такива съображения са липсвали. И слава Богу!

 

Том Селек и Индиана Джоунс

2086443

Том Селек всъщност бил изключително заинтересован да играе Индиана Джоунс в едноимения филм. Стивън Спилбърг и Джордж Лукас също са се били спрели на Селек. За нещастие на Селек обаче, Universal Studios не били съгласни с врътката, защото актьорът е бил ангажиран вече за друга продукция. 

 

Джак Никълсън и Майкъл Корлеоне

2086449

Всички знаем, че "Кръстникът" е страхотен филм. Джак Никълсън е имал същото усещане за продукцията. Той обаче отказал да играе Майкъл Корлеоне заради принципите си, че персонаж от италиански произход трябва да се играе от актьор със същия произход. Така ролята се поема от емблематичния Ал Пачино.

 

Джон Траволта и Форест Гъмп

2086447

Джон Траволта посочва отказа си да играе Форест Гъмп като огромна грешка. През 1994 г. филмът се превръща в една от най-известните продукции в Северна Америка. Том Ханкс е всепризнат за ролята си, а Траволта не може да спре да съжалява за пропуска. 

 

Джим Кери и Едуард Ножиците

2086446

Джим Кери отхвърли ролята за Едуард Ножиците и в крайна сметка, предоставена на Джони Деп, тя се превръща в огромен успех. 

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ