9 филмa и сериалa, подобни на "Краят на ши*бния свят" - Втора част 5

05.04.2018, 10:00

От "Хедърс" до "Истинска романтикa", те ще ви накарат да погледнете по друг начин на убийството

   
 
9 филмa и сериалa, подобни на "Краят на ши*бния свят" - Втора част

Когато "Краят на ши*ания свят" за първи път излезе по "Канал 4" на Netflix през януари, сякаш през нощта това беше единственото нещо, за което можеше да се говори. Има смисъл, след като сериалът е основан на истински списък с хилядолетни интереси, с невероятни герои, екзистенциална тинейджърска агресия и воля - има нещо по-различно от интриги и незаконни действия. Сериалът е като Bonnie & Clyde от 21-ви век с допир на ,,Американски психар'' и изобилие от стил, който ще оцените. За тези, които все още не са имали шанса да гледат сериала, може би ще го направят след тази статия.

Тук сме ви подраби списък с 9 филма и сериали, които носят духа на ,,Краят на ши*ания свят'' Вижте ги.

,,Родени убийци''


 

Този филм също се усеща така, сякаш може да е бил източник на вдъхновение за ,,Краят на ши*ания свят'', въпреки че ,,Родени убийци'' е с много по-и брутално действие. В този филм, както и от сценарий, написан от Куентин Тарантино (въпреки че е бил сериозно ревизиран от Дейвид Велоз), отново двама любовници с травматично детство (Уди Харелсън и Жюлиет Луис) продължават убийството на американския югозапад. За разлика от ,,Краят на ши*ания свят'' , обаче, няма на какво да се смеем, тъй като тези двама убийци си позволяват един друг да се занимават с все по-ужасни престъпления.

,,Не се чувствам у дома на този свят вече''


 

Той дебютира по Netflix през февруари 2017 г. през изминалата година ,,Не се чувствам като у дома си на този свят вече'' се превърна в любител на подземния фен. Филмът следва асистентката за медицински грижи Рут (Мелани Линскей), която след като полицията отказва да й помогне да откире мъжа, който я е ограбил, се обръща за помощ от много дръския си съпруг Тони, игран от Илия Ууд. Заедно тези аматьори бързо се озовават в дълбините на подземния свят, пресичайки линията от бдителност към незаконни дейности.

,,Телма и Луиз''


 

<Добре, това нее типичната ром-ком, но има нещо странно романтично за приятелството между две жени, които е толкова дълбоко, че не само ще извършат престъпления, за да се защитят една друга. И дори ако тази конкретна линия не е вашата, то поне един млад, без риза Брад Пит със сигурност ще бъде.

,,Грос Пойнт Бланк''


 

Този филм, подобно на ,,Хедърс'' , демонстрира какво би могло да се превърне в Джеймс на ,,Краят на ши*ания свят'' в паралелна вселена, където всъщност се оказа пълноцветен психопат, който обича да убива. Джон Кюсак играе депресирания персонаж, Мартин, който търси любов въпреки професията си. Когато се връща вкъщи за срещата си с бивши съученици от гимназията, той се влюбва в бившата си приятелка (Minnie Driver) отново. Grosse Pointe Blank балансира отношението на Лайза-Фарера в лицето на изключителната опасност с докосващи се, релативни моменти и страхотен комедиен ефект.

,,Издирвачите''


 

,,Издирвачите'' е перфектен пример за съвременния филм, който не е твърде сериозен. Когато всеки епизод се разгръща, тази група приятели е включена в мистерия, която бързо излиза извън техния контрол и става реална и по-опасна, отколкото биха могли да си представят. Но дори и когато шоуто достигне своя климакс, предизвикващпаника и крайъгълен камък, завършващ с всички крайни загадки, драмата се подкопава от безупречната игра и диво оживеното изпълнение на Джон Ърли и Мередит Хагнер.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ