6 руски хоръра, които задължително трябва да гледаш тази есен

16.09.2017, 16:00

Незабавно!

   
 
6 руски хоръра, които задължително трябва да гледаш тази есен

Жанрът на ужасите все повече се разраства в Русия и бавно, но сигурно се превръща в един от изборите за режисьорите. Тези филми наистина ще ви ужасят до краен предел!

Dead Daughters (Мёртвые дочери) , 2007 г.

1977455

Похвален заради изкривените изгледи на камерата и странните си цветови решения, Dead Daughters се смята за един от най-успешните руски филми в жанра на ужасите. Историята се развива в днешна Москва и поема драматичен завой, след като една весела група от приятели започва да вярва, че ги преследват духовете на три момичета, убити от тяхната шизофренична майка.

Daddy, Father Frost is Dead ( Папа, умер Дед Мороз), 1991 г.

Експерименталният черно-бял мълчалив ужас е изпълнен със сцени на насилие, самоубийство, садомазохизъм и различни мрачни събития. Визуалните образи са кинематографически безупречни, с тънка, но последователна зловеща, тъмна атмосфера. Суровата меланхолия на руската кинематография и липсата на чувство за хумор дават на този филм чувство за абсолютен ужаси.

1977456

Разказвайки за двама братя в началото, режисьорът набляга на различията им от самото начало. Докато единият брат е учен, другият е семеен човек, който живее обикновен живот в страната. И все пак, след като синът на учения се самоубива, нещата започват постепенно да стават все по-странни и в крайна сметка достигат висша степен на ужас.

Visions of Suffering (Видения ужасов), 2006 г.

1977457

С минимален диалог режисьорът въвежда зрителите в същността на главния герой, който изглежда като обикновен човек с някакъв необичаен проблем. героят има ужасяващи, сюрреалистични кошмари, когато вали, което в крайна сметка го кара да се съмнява собственото си умствено състояние. След късно посещение на най-сюрреалистичния клуб, който някога е виждал на голям екран, главният герой, известен като приема конкретен наркотик, който позволява на кошмарите му да се слеят с реалността.

III: The Ritual, 2015 г.

1977458

Бавно темпо и меланхолично настроение. Няма бързи и лесни отговори, които се дават на зрителя. Първоначално режисьорът представя две сестри, Агия и Мира, които зависят една от друга, след като майка им загива от мистериозно заболяване. Обаче същата болест, която убива майка им, се разпространява в града, а сред заразените е и Мира.

Viy (Вий), 1967 г.

1977459

Базиран на ужасяващата новела на Гогол, Viy представлява уникален микс от източноевропейски легенди и жанр на ужасите. Това, което започва като случайна среща между вещица и религиозен човек на име Khoma, се превръща във фатален край за двамата.

The Bride (Невеста), 2017

Историята се заплита, след като млада жена, наречена Настя, убеждава своя нов съпруг Иван да я вземе, за да се срещне със семейството му.

1977454

В крайна сметка те се озовават в отдалечено изолирано село, където Настя чувства, че е заобиколена от зловещи хора. Скоро след пристигането им Иван изчезва, а членовете на семейството, които го обезпокояват, подготвят Настя за така наречената традиционна сватбена церемония, която всъщност е ритуал, с който искат да съживят дълъг починал женски член на семейството, като жертват Настя.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ