4 легендарни руски сериала, които е добре да изгледате още сега

18.10.2017, 17:00

Действайте!

   
 
4 легендарни руски сериала, които е добре да изгледате още сега

Сериалите стават все по-популярни в днешно време. Всекидневно различните телевизии бълват десетки заглавия, на които не можем да се наситим. 

Сериалите, които ви представяме днес идват от Русия и са успели да докоснат и развълнуват целия свят. Ето кои са те.

"Бригада” (2002 г.)

1992569

Вероятно най-популярният телевизионен сериал в Русия до този момент, "Бригата” е гангстерски мини сериал от, който се състои от 15 епизода, като действието се развива между 1989 и 2000 г.

Историята следва живота на четирима приятели и прерастването им от нормални млади момчета в края на 90-те в известни гангстери.

Режисьорът на шоуто споделя, че се е консултирал с полицаи и гангстери, които са били активни през 90-те, за да получи информация, която да направи историята възможно най-близка до реалността.

Бригада получава добри рецензии от критиците и превръща актьорите в големи звезди. Той обаче бива критикуван за това, че представя престъпността и гангстерския манталитет по романтичен начин и впоследствие дори бива забранен в Украйна.

"Кухня” (2012г.)

1992566

Сериалът следва историята на млад мъж на име Макс, който от малък град отива да живее в Москва, за да стане готвач. "Кухня” се фокусира върху странни и често забавни събития, които се случват в най-ексклузивния ресторант на столицата, наречен Клод Моне.

Собственик на ресторанта е известния руски актьор Дмитрий Нагиев, който се играе себе си, а Клод Моне се ръководи от главния майстор готвач Виктор Баринов.

Сериалът изобилства от още забавни поддържащи герои.

Шоуто се смята за най-популярния комедиен сериал, който излиза от Русия. Излъчен в повече от 10 страни, повечето от които в Южна и Източна Европа, "Кухня” е една от най-скъпите телевизионни продукции в Русия, като сезонният бюджет е 8 милиона долара. Обичан е както от публиката, така и от критиците.

Сериалът бива последван от няколко продължения,  наречени "Хотел Елеон” през 2017 г., и два филма "Kitchen in Paris" (2014) и "Kitchen-The Last Battle” (2017). Продължението му "Хотел Елеон", в което виждаме много герои от оригиналния сериал, заедно с някои нови попълнения, също е много успешен в Русия и други източноевропейски страни.

"Мажор” (2014 г.)

1992568

Сериалът е закупен от Netflix, както и от производствени компании в САЩ, Германия и Полша. За него може да се каже, че получава огромно световно внимание и успех. В настоящия си трети сезон "Мажор” разказва историят на млад и разглезен син на богат мъж, чийто живот се обръща след конфликт с полицай. След като завършва юридическото училище, Игор е изпратен да работи в отдалечена полицейска станция като част от плана на баща му да го отстрани от светлината на прожекторите и да се забрави историята за инцидента.

След лошо първо впечатление Игор намира своето място там, открива любовта и целта в живота си, която е откриването на самоличността на убиеца на майка му.

Постоянно определян като един от най-популярните и обичани телевизионни сериали в Русия от различни списания и уебсайтове, "Мажор” разшири своята "марка” с издаване на книга през 2016 г.

"Жизнь и судьба" (2012 г.)

1992567

Номиниран за "Еми" в категорията "Най-добър телевизионен филм / мини сериал" Живот и съдба "е базиран на роман със същото име от Василий Гросман. Действието се развива през 1942 г. и 1943 г., а сюжетът се фокусира върху Виктор Щръм, еврейски учен, нает от една от водещите институции за развитие на атомните оръжия в Съветския съюз.

Тъй като преследването на евреите нараства ден след ден както в Европа, така и в Съветския съюз, Виктор губи много приятели и членове на семейството, което го кара да преосмисли своите приоритети и цели в живота.

Неочаквано Сталин става изключително заинтересован от работата на Щръм върху атомната бомба и в същото време властите започват своята кампания за преследване, насочена към него. Разкъсан между работата, емоциите и волята си да оцелее, екзистенциалната криза на Виктор достига своя връх. Привличайки огромен зрителски интерес в Русия почти непосредствено след премиерата си, сериалът все още е силно критикуван, заради това, че се отклонява от книгата в някои части.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ