"Мисията невъзможна: Престъпна нация" – отново е време за Круз, Том Круз 3

03.08.2015, 14:35

Този актьор сякаш не остарява

   
 
"Мисията невъзможна: Престъпна нация" – отново е време за Круз, Том Круз

Лятото нямаше да е пълно, ако не се беше появил поредният свръх-супер-шпионски екшън с участието на неуморния Том Круз. Още по време на финалните надписи на предишната "мисия" беше ясно, че ще следва още една, но тогава започнаха спекулации на тема "прехвърляне на франчайза" върху раменете на по-млад "агент". Обаче пак стана така, както предвиждахме – напук на всички приказки, че Том ще се откаже в полза на Джеръми Ренър, който си се справи супер в "Режим Фантом", Круз не пуска кокала.

Следвайки точно маркетинговия си план, Paramount представиха няколко трейлъра на най-новата (пета) "Мисията невъзможна: Престъпна нация". Този път супер-шпионинът Итън Хънт е по петите на свръх-секретна организация на име "Синдикатът", която е злодейски еквивалент на "Агенцията за невъзможни мисии" и си е поставила за цел пълното унищожение на Хънт и екипа му. Както може да се очаква, филмът изобилства от "неприличен" екшън, конспирации, маски, хаквания и всякакви други врътки. При това имаме и силен женски образ – факт, който съвсем не е за подценяване. А междувременно Хънт трябва да се бори и с американското правителство, което не му вярва и е твърдо решено да закрие "Агенцията за невъзможни мисии".

Като "черешка на тортата" бихме искали да ви предложим поглед върху екшън-епизоди, напомпани с адреналин (и егото на Том Круз), в които каскадите са дело на... самата шантава мултимилионна звезда. То бива тръпка, бива чудо, ама този човек е напълно ненормален. Неговата лудост си е известна отдавна, но започва да минава всякакви граници. Моментът с "реализма" отдавна го няма, а на негово място е напълно самоцелното "вижте ме, колко съм "готин" и безстрашен".

Кристофър МакКуори, с когото Круз работи по "Джак Рийчър" и който има в актива си сценариите на "Обичайните заподозрени", "The Way of the Gun" (дебютът му като режисьор), "Valkyrie", "All You Need is Kill, "The Wolverine", разпадналия се "Top Gun 2" и "Туристът", който искаме да забравим колкото се може по-бързо и сигурно, е избранникът, върху когото падна благосклонният взор на Paramount, сигурно не без намесата на чичо Том и продуцента Дж. Дж. Ейбрамс. МакКуори се нареди до имената на Брайън де Палма, Джон Ву, Джей Джей Ейбрамс и Брад Бърд, може би най-веече защото прозорливите продуценти са предпочели да не изпускат режисьор, който (очевидно) добре се погажда с Круз.

Преди две години първо самият Маккуори обяви в Twitter акаунта си "Mission: Accepted", а малко по-късно с официално прессъобщение Paramount потвърдиха новината. Ето какво споделя Том Круз - основната движеща сила зад франчайза:

"Развълнуван съм отново да работя с Крис по последния филм от поредицата. Започнах да продуцирам филмите с идеята всеки един от тях да бъде на различен режисьор със своята собствена визия. Крис е невероятен творец, който ще осигури ускоряващите пулса екшън и  тръпки, които публиката от целия свят е свикнала да очаква от поредицата "Невъзможна мисия".

Режисьор на "Мисията невъзможна: Престъпна нация" е Кристофър МакКуори, а в ролите са Том Круз, Джереми Ренър, Саймън Пег, Винг Реймс, Ребека Фъргюсън, Шон Харис, Саймън МакБърни, Алек Болдуин, Америка Оливо и други.

Филмът вече е на екран. Можете да прочетете ревюто в Operation Kino.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ