Уникален сайт за радио, с който можете да обиколите света

15.12.2016, 15:45

Кръстосвате земното кълбо и си избирате какво да слушате

   
 
Уникален сайт за радио, с който можете да обиколите света

Скоро ще се навършат 40 години от изстрелването на Войаджър 1, който носи на борда си Златната плоча, съдържаща компилация с музика от целия свят. Идеята за пускането на тази мисия е евентуален контакт с извънземна цивилизация и запознаването ѝ със звуците от Земята. Идея, която е колкото романтична, толкова и абсурдна, но все пак изпълваща човечеството с една сляпа надежда. 

Ако обаче мисия с подобна цел трябваше да се стартира днес, то със сигурност по-добър вариант от нова Златна плоча би бил достъп до уникалния нов сайт за слушане на радио - Radio.Garden. Неговата концепция е същата - опознаване на света чрез музиката му. 

Сайтът представлява едно интерактивно земно кълбо, което може да се върти, приближава или отдалечава. На него със зелени точки са отбелязани различни градове, а когато се спрете на някой конкретен, в десния ъгъл ви се предоставя списък с достъпните радиостанции. Така без проблем можете да слушате радиата, които слушат хората в Непал, Уганда, Чили, Нова Зеландия, Стара Загора и т.н. А наред с това и да подобрите географските си познания. 

Radio.Garden наистина е един страхотен проект, който задължително трябва да се разгледа от всеки музикален любител и всеки интересуващ се от чужди култури. А и най-малкото е един огромен списък с радиа, от които да избирате, когато най-после ви писне всеки ден да слушате същите песни по Radio 1 Rock. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ