Това устройство ще предотврати смъртта на деца в горещите коли

20.06.2017, 18:00

Идеята идва от 10-годишно момче

   
 
Това устройство ще предотврати смъртта на деца в горещите коли

Според статистиката от 1998 г. насам около 712 деца са загинали от топлинен удар само в САЩ, след като са оставени безпризорно в горещи превозни средства. Но благодарение на това 10-годишно момче от Маккини, Тексас, тези трагични смъртни случаи скоро ще останат в историята.

1931873

Петокласникът създава устройство, наречено Оазис. То представлява умно малко приспособление, което измерва температурата вътре в колата. След като достигне определено ниво, устройството започва да излъчва хладен въздух, като същевременно предупреждава родителите чрез антена.

1931871

Идеята се поражда, след като момчето научава, че шестмесечното бебе на негов близък е починало от прегряване на колата. В момента ученикът разполага  само с 3-D глинен модел на устройството, но заедно с баща си досега са успели да съберат над 24,000 долара за своето изобретение.

1931872

Парите ще се използват за производството на устройството, както и за осигуряването на патента за него, така че ако не сте го направили, отидете на страницата за набиране на средства и помогнете на този брилянтен проект да се осъществи.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ