Тоp Gear го закъсва още повече

09.06.2016, 10:30

Новият сезон е обявен за "най-лошото шоу по телевизията"

   
 
Тоp Gear го закъсва още повече

От BBC2 жестоко са се вкиснали, а новите водещи имат сериозно да помислят около поведението си. Епизод две на новия сезон на Top Gear бе гледан от дори по-малко зрители от първия и с това си спечели етикета "най-лошото шоу по телевизията".

Всичко това изобщо не подпомогна новия водещ на поредицата Крис Еванс, който сериозно нападна медиите и зрителите, заради критиките по отношение на премиерния първи епизод.

Първият сезон на новия Top Gear е гледан от 4,3 млн. - с 1,3 млн. по-малко от средния резултат на старото шоу, което водеше уволненият Джеръми Кларксън. Според журналистите във Великобритания това е най-слабият рейтинг за откриващ епизод на предаването през последните 10 години.

1722758

Излъченият тази седмица епизод е гледан от 2,8 млн. зрители. Аудиторията изглежда внушителна, но е точно наполовина под средната за старата поредица с Джеръми Кларксън - 5,5 млн. зрители.

По-лошото е, че голяма част от зрителите във Великобритания (4,7 млн. души) са предпочели да гледат шоуто Antiques Roadshow, което се излъчва по същото време.

1722756

И докато в Top Gear берат душа, новото предаване на Кларксън, Хамънд и Мей се снима с пълна сила. То ще се излъчва онлайн по канала Amazon Prime, като стартът му вече е уговорен. Най-вероятно името му ще бъде Gear Knobs.

Разбираме, че задачата на новите водещи Крис Еванс, Мат ЛеБланк, Крис Харис, Еди Джордан, Сабине Шмитц и Рори Рийд изобщо не е лека, но те наистина трябва да се замислят какви амбиции имат и какви критики изказват по отношение на собствената си публика, която, както виждаме, драстично е намаляла.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ