Спортът на близкото бъдеще: състезание с дронове (ВИДЕО)

29.01.2016, 10:15

Инвеститори и букмейкъри точат лиги

   
 
Спортът на близкото бъдеще: състезание с дронове (ВИДЕО)

Звучи като майтап, но изобщо не е. За да ви убедим, че този спорт се развива, че и даже богатите хора инвестират стабилно в него, ще ви кажем, че Матю Белами от британската рок група Muse обяви, че ще стане спонсор на The Drone Racing League (за да разберете за какво наистина става въпрос, не пропускайте да видите видеото). Вече не е толкова чудно, че новият албум на Muse се казва точно Drones, както и световното им турне, на което са в момента.

Според членовете на The Drone Racing League, това ще стане най-зрелищният технологичен спорт на бъдещето и има реалните качества да надмине Формула 1. И макар да сме скептични, няма как да не признаем, че идеята има огромен потенциал, а темповете, с които се развива, са озадачаващо бързи. 

Първите гонки за този сезон на The Drone Racing League се очакват скоро на изоставения стадион в Лос Анджелис, но състезания се провеждат постоянно. Макар и недоразвити и съвсем в началото, технологиите вече са изключително зрелищни. Букмейкърите, от своя страна, също точат лиги, някои от тях смятат, че в близко бъдеще това ще е най-голямата ниша за залагания. Причините са няколко - зрелище, непредвиден резултат и бързо развитие. Вижте едно от състезанията:

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ