Първият в света грамофон с левитиращи плочи е факт

24.10.2016, 12:45

Изглежда страхотно!

   
 
Първият в света грамофон с левитиращи плочи е факт

В последните години се наблудава ренесанс на грамофоните и колекционирането на плочи и това съвсем закономерно води до интересни нововъведения при тези ретро технологии. Е, представяме ви едно от най-готините такива - първият грамофон с левитиращи плочи. 

MAG-LEV Audio използва нови технологии, които посредством магнитни възглавници позволяват на плочите да се въртят на няколко сантиметра над основата на грамофона. Устройството също така знае кога свършва записът и автоматично повдига иглата, за да предпази плочите от надраскване. 

"Въздухът е най-гладката среда с най-малко триене и това спомага за едно наистина уникало изживяване при слушане.", пишат създателите на грамофона на кампанийната си страница в Kickstarter

Те вече са достигнали целта си от 300 хил. долара и вероятно скоро ще има масово пускане на MAG-LEV Audio по световните търговски мрежи. За момента обаче единственият вариант да се сдобиете с грамофона е чрез дарение от поне 780 долара в Kickstarter, а първите доставки ще започнат през август 2017-та. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ