От кои куршуми ще те спаси балестичната маска на специалните части!

29.03.2017, 14:15

Тест за издръжливост

   
 
От кои куршуми ще те спаси балестичната маска на специалните части!

Отново отиваме при откачения тип от  Demolition Ranch, който този път реши да тества специалната маска, която е създадена за специалните части на САЩ. Предишният път ти показахме какво ще се случи, ако поставиш трасиращи патрони в микровълнова и патрон от снайпер!

Защитата на съвременния боец е лека броня от кевлар, при това не само на торса – масово специалните части, не само в САЩ, са оборудвани със специални маски. Колкото и да ти се струва тъпа идеята за маска (в крайна сметка дори ударната сила може да убие човек, ако куршума попадне в лицето), експертите се кълнат, че войникът остава жив до 40 калибър (макар и без зъби).

Сега пичът от Demolition Ranch ще ти покаже от какво спасява наистина...

 

 

Кевларът е изобретен през 1966 г. от Стефани Куолек за фирмата DuPont, която притежава лиценза за производството му. Влакната от този материал имат поразителни якостни качества. Проба от кевлар е до 5 пъти по-здрава от проба от стомана със същото тегло. Издържа на температура до 450 °С, като над тази температура сублимира. Тези качества го правят незаменим в производството на бронирани жилетки, работни облекла, подложки за дискови спирачки, топлоизолации и фитили за факли, както и в производството на автомобили и на военната техника.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ