От Аpple признаха, че износените батерии влияят на скоростта на устройството

21.12.2017, 12:00

Проблемът се отразява на устройства с батерия, която е работила над определен брой цикли

   
 
От Аpple признаха, че износените батерии влияят на скоростта на устройството

Apple реагираха на искането на TechChurch и изясниха резултатите от тестовете, показващи отслабването на работата на iPhone с износена батерия. Apple потвърди, че с обновлението 11.2.1 този проблем е налице.

Преди около месец из форумите се появиха резултатите от синтетични тестове, които показват значително намаляване на скоростта на процесора на iPhone 6 и 6S. Същевременно, замяната на старата батерия с нова, връща първоначалните резултати от референтните показатели.

2016134

Apple посочва, че много потребители са изправени пред проблема, свързан с внезапно изключване на iPhone, който е на възраст от две или три години, както и почти гарантирано изключване на студа. Технолозите приписват това на характеристиките на литиево-йонните батерии, един от недостатъците на които е силното намаляване на ефективността на зареждането с течение на времето.

Според представителите на компанията, намалената скорост не влияе при използването на устройството и няма да се забелязва при 90% от потребителите. 

Главният редактор на TechCrunch Матю Панцарино посочва, че по този начин Apple ще може значително да удължи живота на устройството.

Независимо от това, спадът в производителността е възможен при 3D игри. Ако сте разтревожени от този проблем, батерията може да бъде заменена във всяка упълномощен сервиз на Apple срещу известна сума пари.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ