Новото поколени Mercedes-AMG ще бъде оборудвана с двигател от F1

21.11.2016, 12:45

С мощност от 1000 к.с

   
 
Новото поколени Mercedes-AMG ще бъде оборудвана с двигател от F1

Както би възкликнал 100 кила: "AMG -моторът никога няма да е същият". Бъдещата суперкола на Mercedes-AMG ще бъде оборудвана с двигател от болид от Формула 1 с мощност 1000 к.с. Тук дами и господа, се пише история. 

Шефът на Mercedes-AMG – Тобиас Мьоерс разкри някои интересни неща по време на автосалона в Лос Анджелис. Той опроверга слуховете, че моделът ще има 1300 или 1500 к.с. Ще се разчита на хибридна система, в чиято основа ще бъде 1,6-литровият V6 турбо мотор от сегашните болиди на Mercedes във F1. Той ще бъде допълнен от системите за рекуперация на енергията MGU-H и MGU-K.

1809118

Бензиновият двигател ще задвижва задните колела, докато двата електромотора ще бъдат поставени отпред. За задвижването на четирите колела ще отговаря отделна система, която се разработва в момента. Всички тези технологии ще позволят постигането на висока ефективност на силовия агрегат – сериозна мощност при нисък разход на гориво и ниски нива на вредни емисии. Големият проблем към момента е калибровката на състезателните системи за градска машина.

За да нокаутира съвсем всички задкулисни клюки и слуховe, Тобиас допълни, че автомобилът  ще бъде произведен в серия от 200-300 бройки, а премиерата ще се състои през 2018 г. Цената на суперколата ще надвишава 3 млн. евро.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ