Новото интернет предизвикателство - застани като манекен

09.11.2016, 20:15

"Mannequin Challenge" е от по-добрите интернет предизвикателства

   
 
Новото интернет предизвикателство - застани като манекен

Нова мания завладя интернет по подобие на супер нашумелите преди време "Ice Bucket Challenge" и "Harlem Shake". Предизвикателството се нарича "Mannequin Challenge" и подтиква хората да направят видео, в което седят неподвижно в някаква поза, наподобявайки манекените от магазините за дрехи. Колкото повече хора вземат участие и колкото по-оригинални и необичайни са заетите от тях пози - толкова по-добре. 

Идеята се заражда на 26-ти октомври, когато група ученици от гимназията Edward H. White в Джаксънвил, Флорида качват в Twitter първото подобно видео и предизвикват съучениците си да направят нещо такова.

От там манията набира огромна скорост, като вече към изпълнилите предизвикателството се присъединиха баскетболният отбор на Милуоки Бъкс, футболният Борусия Дортмундзвездите от световната федерация по кеч и целият предизборен щаб на Хилари Клинтън.

Вероятно скоро предизвикателството ще нахлуе в България, така че най-добре се подгответе и вие да се включите. А ето и компилация с някои от най-добрите "манекенски" видеа на обикновени хора:

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ