Ново съобщение – измама в WhatsApp

19.04.2018, 17:00

Трябва да го прочетете

   
 
Ново съобщение – измама  в WhatsApp

Изглежда, че едва ли минава ден без вирусно послание, което изглежда се материализира от нищо и внезапно се намества във вашата входяща поща.

Често те са пълни глупости, като предупреждения Facebook е на път да започне да ви таксува, освен ако не споделите съобщението с пет приятели. Те са по същество актуализирани версии на верижни писма и обикновено ги пренебрегвате.

Все пак има нов, който, макар че в същината си изглежда е измама, все още има някаква стойност. Вероятно ще получите съобщението на WhatsApp от заинтересован приятел или член на семейството и споменава привидно несъществуващп видео "Martinelli".

Според The Independent съобщението гласи следното:

''Ако знаете някой, който използва WhatsApp, може да го предадете. ИТ колега е посъветвал, че видеоклипът излиза утре от WhatsApp, наречен martinelli, не го отваряйте, то ще хакне телефона ви и нищо няма да може да го поправи. Разпространете информацията.

"Ако получите съобщение за актуализиране на Whatsapp на Whatsapp Gold, не кликвайте!!!!! Вече е казано, че този вирус е опасен. ''

2051045

Формулировката може да се различава леко, но се казва, че двата компонента – "martinelli" и "Whatsapp Gold" (sic) - остават съвместими. Така че, първо, това видео "Martinelli" изглежда не съществува и освен това потребителите вероятно ще бъдат по-застрашени от връзката към видео, а не от видеоматериал, изпратен директно.

Това ни води до втората част на съобщението, свързано с WhatsApp Gold. Това всъщност е измама - в смисъл, че не съществува такъв продукт или надстройка – и връзката, която се стреми да ви насочи към него, ще бъде измама и която би могла да бъде вредна за вашето устройство.

Всичко това означава, че самото послание може да се отнася до неща, които не съществуват, все още си струва да се чете, за да сте сигурни, че сте предупредени за действителен проблем.

Ние току-що дадохме предупреждението тук – за да може да го игнорирате и да го изтриете сега, след като сте получили цялата необходима информация (не е нужно да ни благодарите, но можете, ако искате).

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ