Най-тежките инциденти с играчи на Pokémon Go

26.07.2016, 20:15

Хората са се побъркали

   
 
Най-тежките инциденти с играчи на Pokémon Go

По-малко от месец след пускането на Pokémon Go, играта вече е свалена над 30 милиона пъти в целия свят и е донесла над 35 милиона долара печалба на своите създатели. Уви, многото потребители, които се юрнаха по петите на различните покемони, постепенно се превърнаха в статистика на опасни и дори фатални инциденти. Ето някои от най-фрапиращите, но без да споменаваме смъртните случаи.

1. Човек се сблъсква с полицейска кола

Идиотът се удря в спряла полицейска кола, докато играе на Pokémon Go, шофирайки. Единият от полицаите заснема случката и в крайна сметка човекът е глобен.

2. Жена се заклещва в дърво, обажда се на 911

Жена се опитва да хване покемон на гробище в Ню Джърси. Въпреки че звучи достатъчно идиотско, това не е всичко. Оказва се, че трябва да изкатери някакво дърво. И след това се заклещва. Обажда се на 911 и не след дълго идват пожарникари, за да я спасят. След като ситуацията е изяснена, от полицията решават да не разгласяват името на "жертвата", за да не я излагат повече.

3. Шофьор се блъска в дърво, чупи си глезена

28-годишен фен на Pokémon Go се фрасва в дърво, докато се опитва да хване поредния покемон. Колата е смазана, но на шофьора нищо му няма, освен строшен глезен и няколко порезни рани. И това заради някаква игра? Егати!

4. Пикачу предизвиква сериозен инцидент на магистрала

26-годишен младеж предизвиква една от най-сериозните катастрофи на магистрала в Масачузетс. Причината е, че решава да спре по средата на пътя, за да хване Пикачу. А ето и какво обяснява пред полицаите: "Ако искаш да хванеш покемони, трябва да се отдадеш на играта, да рискуваш всичко. Затова спрях колата и се втурнах." Оказва се, че във верижната катастрофа е имало още един шофьор, който е цъкал Pokémon Go по това време.

5. Още една ударена полицейска кола

Шофьор и негов придружител играят Pokémon Go и не виждат полицейската кола пред себе си. Тя е паркирана, но тъкмо тръгва по сигнал. След катастрофата, униформените са закарани в болница с леки наранявания.

6. Пияни мъже падат от скала, за да хване покемон

Двама пияни мъже - на 21 и 22 години, падат от скала в Сан Диего, докато се опитват да хванат покемон. Въпреки предупредителните табели, двамата са продължили към опасното място, без да се замислят, защото е трябвало да хванат много рядък покемон. Ами... хванали са го за шлифера.

7. Pokémon Go играчи, внимавайте за сухопътни мини!

Такова съобщение са отправили властите в Босна към всички зарибени към играта, тъй като на територията на страната все още има множество невзривени мини. Дано не чуем случай на взривен от мина Pokémon Go играч...

8. Наръган с нож мъж продължава да играе

21-годишен младеж е наръган към 1 часа през нощта в Орегон, докато джитка Pokémon Go. Инцидентът се случва, след като въпросният младеж среща друг и решава, че той също е от играчите. След като го пита дали иска битка, вторият вади нож и го наръгва. Жертвата обаче решава първо да продължи мисията в играта и чак след това да потърси лекарска помощ.

9. Хвани покемон, изгуби си портфейла

Двама млади обирджии от Мисури използват Pokémon Go, за да откриват играчи, намиращи се на изолирани или пусти места и да ги обират. Хитри са, спор няма.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ