Най-скъпaта съвременна кола в света - LaFerrari

05.12.2016, 18:45

Много красив автомобил!

   
 
Най-скъпaта съвременна кола в света - LaFerrari

Ferrari успя да продаде последното произведено LaFerrari за рекордните 7 млн. долара, превръщайки го в най-скъпо изтъргуваната съвременна кола в света. Суперавтомобилът задмина с повече от 1.8 млн. долара предишното най-скъпо LaFerrari.

След опустошителните земетресения в Италия от компанията решават да построят една последна кола от серията LaFerrari, която да бъде продадена на търг, а парите от продажбата да бъдат дарени за благотворителност. Именно това ще се случи със 7-те милиона долара, за които въпросното LaFerrari бе продадено в края на миналата седмица на търг, организиран от RM Sotheby's във Флорида.
 
Финалното наддаване на 7 млн. долара дошло след ожесточена 10-минутна битка. Интересното в случая е, че крайната цена на колата е повече от 5 пъти по-висока от сумата, която LaFerrari струваше в Щатите – 1.4 млн. долара.
 
За разлика от останалите 499 бройки от модела, LaFerrari #500 има боядисан италианския трикольор на предния капак, както и уникален плакет в интериора, който свидетелства за специалния статут на колата. Очаква се в бъдеще тази кола да е особено търсена сред колекционерите.
   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ