Най-нелепите концептуални интериори за автомобили

22.04.2015, 17:04

Питаме се защо?

   
 
Най-нелепите концептуални интериори за автомобили

Когато на автомобилните дизайнери им се развържат ръцете, на бял свят се появяват много странни неща. Работата по концептуалните автомобили дава пълна свобода на дизайнеровата фантазия, която понякога приема доволно неадекватни форми като следващите автомобилни интериори от различни концепт-пректи.

1497037

Citroen Hypnos

Интериорът на този иначе добре замислен кросоувър явно е правен под въздействието на доволно тежки упойващи вещества. Освен странните си форми, той притежава и уникално изнервящи ярки цветове, които на всичкото отгоре се коригират от борден компютър...

1497038

Isuzu 4200R

Това Isuzu щеше да е един от хитовите концепти от края на 80-те години на миналия век, ако не беше една малка подробност - незнайно защо върху централната конзола на таблото е монтиран... факс.

1497035

Lancia Stratos Zero

В края на 70-те години италианското дизайнерско бюро Bertone създава този футуристичен концепт на основата на добре познатата Lancia Stratos. В автомобила се влиза след като повдигнете стъкления фанар, подобен на този на изтребителите, а всички прибори са поместени върху табло вляво от водача.

1497040

Rinspeed Budii

Построен на базата на BMW i3, този концепт притежава подвижен волан с три позиции. Две за шофиране от всяко едно от местата и едно за пълното му премахване при режим "автопилот". Друга поразяваща особеност на това инженерно чудо е наличието на специален държач за шоколадовите бонбонки M&M'S.

1497039

Mazda MX-81 Aria

Автомобилният волан е нещо, от което дизайнерите открай време опитват да се отърват и ето, че авторите на МХ-81 успяват. Вместо с "геврек" концептуалната машина е снабдена с нещо като броеница, минаваща покрай вграден телевизор. Не ни питайте как се кара подобно чудо.

1497034

Oldsmobile Aerotech

Създателите на този концепт със стремителни форми са опитали да го направят подобен на самолет, затова и интериорът е решен с формите на кокпит.

1497036

Italdesign Machimoto

Запознайте се с този странен 8-местен автомобил, чиито пасажери и водач пътуват в него седнали като на мотоциклет. Нелепото решение дизайнерите обясняват с опита си да създадат хибрид между автомобил и мотоциклет. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ