Най-накрая официално ни представиха Mercedes G-Class!

15.01.2018, 20:15

Виж го

   
 

Най-накрая се случи премиерирата на автосалона в Детройт – Mercedes-Benz G-Class. Всъдеходът е легендарен модел за германската марка и е в познатия фирмен стил.

Иначе имаме малко промени, запазва се позната решетка на радиатора и кръглите фаорове. 

Длжината е пораснала с 53 мм повече от досега. Широчината е увеличена с цели 121 мм. От компанията твърдят, че новия модел е значително по-удобен от своя предшественик, тъй като е получил кардинални промени за намаляване на шума и на вибрациите.

Срещу доплащане всъдеходът може да бъде поръчан с огромен брой допълнителни опции, включително акустична система Burmester, кожен салон и пакет Active Multicontour Seat, при който предните седалки имат функии за масаж, вентилация и нагряване. 

При старта на продажбите новото поколение на Mercedes-Benz G-Class ще се предлага с 4,0-литров V8 туин-турбо двигател, който развива 431 с. и 609 Нм въртящ момент. Тази модификация ще бъде достапна под името G550. При нея скоростната кутия е 9-степенен автомат, като той работи със система за задвижване на четирите колела.

В оборудването на всъдехода влиза системата Dynamic Select с режими Comfort, Sport, Eco и Individual. Пътният просветна е 241 мм, като това подзволява преминаване на ров с дълбочина до 70 см.

Продажбите на модела в САЩ ще стартират в края на 2018. Цени незнаем още.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ