Най-мощните коли, които ще изчезнат: Ferrari F12tdf

11.12.2016, 12:00

Когато мъжете миришеха на уиски, пури и нямаше веганските екологични норми

   
 
Най-мощните коли, които ще изчезнат: Ferrari F12tdf

Мина времето, когато мъжете караха зверове, които използват истинско гориво, когато жените бяха по-хубави на живо, а не в Instagram и когато алкохолът и месото задължително присъстваха в менюто на всеки мъж.

Екотенденциите, веганите и прочие унижаващи мъжкото съсловие тенденции, завинаги промениха разбирането за "истинско" – промениха и автомобилната индустрия. Сега сме свидетели на залеза на атмосферните мотори с голям работен обем. Масовото на навлизане на турбокомпресорите и настъплението на хибридните системи, не може да се спре и автомобилите, които ще ти покажем в тези части на "Най-мощните коли", завинаги ще изчезнат.

Тези автомобили са като последния жив истински мъж, преди да бъде накаран да се епилира. Да, те не отговарят на екологичните изисквани и осигуряват стряскащо висок разход на гориво, но пък удоволствието, което доставят може да се сравни само със скъпо уиски и красива жена. Дойде ред и на последната ни кола. На твоето внимание: 

Ferrari F12tdf : 780 конски сили

F12tdf е нещо, което не се среща всеки ден. В света има едва 799 бройки и всички те са продадени преди края на 2015 година. Част от тях бяха сглобени през 2016 година. Моторът е V12, с обем 6,3 литра, а мощността му е 780 конски сили при 8500 об/мин. Това е моторът в този списък, който работи на най-високи обороти – ограничителят се активира на 8900 об/мин.  Въртящият момент е 705 Nm при 6250 об/мин, като по този показател F12tdf отстъпва на Viper. Италианското бижу ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 2,9 секунди и има максимална скорост 340 км/ч.  

Тези коли винаги са били застрашени зверове, а скоро ще са напълно изчезнал вид.

1819450

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ