Край на шегите, че не пали: всеки модел на BMW става електрически до 2020 година

13.12.2016, 11:15

2-Series, 4-Series, 6-Series, както и цялата X гама...

   
 
Край на шегите, че не пали: всеки модел на BMW става електрически до 2020 година

Никога не сме били пристрастни към марката и никога не сме взимали шегите за BMW на сериозно. В край сметка, повечето от критиците карат модели на по 20 години – сори, не сте критерии.

Оказва се, че i3 и спортното купе i8 са просто началото за BMW.  BMW обяви, че до 2020 г. ще представи електрически вариант на всеки свой модел. В това число влизат както изцяло електрическите задвижвания, така и хибридните системи. Информацията идва директно от Харалд Крюгер – главен изпълнителен директор на BMW Group. Става ясно също така, че електрическите модели ще запазят спортните характеристики, които клиентите на марката са свикнали да откриват в нейните бензинови и дизелови модели.

Платформата  iPerformance ще предложи електрифицирани версии на 2-Series, 4-Series, 6-Series, както и на цялата X гама от кросоувъри, с изключение на X5, който вече има хибридна версия.

В крайна сметка обаче германци смятат, че в периода до 2025 г. реализациите на модели с електрическо задвижване ще бъдат не повече 20% от общите продажби на компанията. През същата година, от BMW имат намерението да пуснат на пазара серия от автомобили, задвижвани от водородна горивна клетка, които се очаква да увеличат дела с още няколко процента. Ами, това е за сега.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ