Какво е технологичното бъдеще на човечеството

17.10.2014, 12:32

По-близо е, отколкото си мислим

   
 
Какво е технологичното бъдеще на човечеството

Технологията се развива с тoлкова бясно темпо, че ние почти не смогваме да вървим в една крачка с него. Посоката, в която се движи обаче, безспорно е супер интересна и води цялото човечество към нови, непознати хоризонти, привлекателни за всеки един от нас. Предлагаме ви заедно да направим едно кратко пътешествие в близкото технологично бъдеще и да видим какво ни очаква там.

1. Огъващи се дисплеи

1414909

Около силната кампания за "огъващите се" нови iPhone-и много хора забравиха, че още през 2012 г. LG показаха своя огъващ се дисплей. Само две години по-късно представиха и новата им LED технология, което пренесе "огъването" от джобни устройства до 18-инчови екрани, продължаващи да излъчват образа, дори и когато вече са навити на руло. В момента от LG работят върху 60-инчов ултра HD екран, който ще бъде още по-гъвкав, издържлив и отчасти прозрачен.

2. Nike Air Mag 2015

1414910

Когато от Nike представиха лимитираната си серия на Air Mag маратонките от "Завръщане в бъдещето", почти всички отзиви бяха позитивни, освен по отношение на връзките - не бяха автоматични като във филма. Дизайнерът Тинкър Хатфийлд обаче не вижда проблем и обещава, че Nike Air Mag ще имат автоматични връзки още догодина, макар че не се уточнява дали те ще вървят само с новите бройки или ще могат да се слагат и на други модели.

3. Летящите водни джетове

1414907

Повечето летящи водни джетове, които все по-често се появяват на места, близки до големи водни басейни, са малко тегави за управление и се изисква сериозна предварителна подготовка и инструкции за безопасност. Да, но продуктът на JetLev от Германия върви в съвсем друга посока, като поставя водните помпи на отделен "двигател". Така управлението се улеснява значително и балансът е по-добър. А и цената се намалява.

4. Полупотопяема лодка с възможност за въртене и преобръщане

1414904

Seabreacher Z е изобретение, което все още търпи своето развитие, но онова, което е постигнато досега, наистина е впечатляващо. Освен потапянето, лодката-подводница може да застава перпендикулярно на водната повърхност, да се преобръща, да "прави кълбо", да се премята настрани и да се гмурка. Според производителя управлението на Seabreacher Z е лесно. Положителното е, че футуристичното плавателно средство може да се гмурка едва под повърхността на водата, което значи, че, ако нещо се обърка, екипажът ще има моментална възможност да изплува. Още по-якото е, че единствените документи, необходими да управлявате това чудо, са тези, изисквани за малки моторни лодки.

5. Подводен самолет

1414906

Ако искате да се гмуркате по-надълбоко, но също толкова безопасно и лесно, няма да сбъркате, ако се обърнете към Super Falkon. Дизайнерът Греъм Хоук е създател на една от машините - Super Falkon MK II. Плавателното средство се държи като подводен самолет и може да достигне дълбочини до 120 м. Вече се работи по бъдещ модел - DeepFlight Dragon. Твърди се, че той ще се управлява дори по-лесно.

6. Левитиращи аудио колонки

1414905

Всички неща, които левитират, са готини. Производителите на Om/One Bluetooth твърдят, че тяхното устройство, което се противопоставя на всички закони на гравитацията, е създадено такова с конкретна цел, а не само за чар. Поставена върху магнитно поле, колонката е изолирана от всякакви материи и повърхности, които биха могли по някакъв начин да абсорбират и изкривят звуковите вълни. Това води до по-високо качество на звука. Om/On Bluetooth може да работи 15 часа с едно зареждане и ще се пусне за продажба около Коледа за 180 долара. Найс, а?

7. Безтоково зарядно

1414901

Все още зареждането на мобилните ни устройства зависи от контакта. Да, има разработени зарядни, които зареждат от разстояние, но то не бива да надвишава 1 см. От друга страна съществува и експериментът MagMIMO, който е безтоково зарядно с възможност да зарежда телефона от около 30 см. разстояние. Е, да, 30 см. пак са някакво ограничение, но ни се струва, че съвсем скоро ще можем да зареждаме батерията на телефоните си докато сме на работа, а зарядните - у дома.

8. Каравана-амфибия

1414903

Terra Wind, дело на Cool Amphibious Manifacturers International прилича и се движи като всички други модерни каравани. До момента, в който не я засилите към някое езеро. Тогава Terra Wind няма да потъне, а ще продължи да се плъзга по водната повърхност. Разбира се, не очаквайте някакви зверски скорости по вода.

9. Свръх-модерни дронове

1414908

Не ги бъркайте с тези играчки, които вече почти всеки може да си купи и да си снима разни неща. Или да развява знамето на Велика Албания например. Свръх-модерният дрон AR.DRONE 2.0 е оборудван с HD камери и компютър. Може да бъде управляван дори посредством смартфон с лекота, с която правите драсканици в Paint. Цената му е учудващо ниска - едва 500 долара, което значи, че няма да ви боли сърцето, когато дронът се разбие в някое дърво.

10. Мултимедиен пръстен

1414912

Казва се iRing и е продукт на IK Multimedia. Чрез движение на ръцете пред iPhone или iPad, софтуерът на пръстена засича специални точки по тях, разпределяйки различни звукови ефекти. Звучи яко, а и се твърди, че "свиренето" с този пръстен е по-елементарно, отколкото изглежда. Ще поживеем, ще видим и ще чуем.

Източник: Mandatory

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ