Какво да очакваме от смартфоните скоро

19.01.2016, 17:00

Чакаме с нетърпение

   
 
Какво да очакваме от смартфоните скоро

Още няколко годинки и SIM картите ще бъдат демоде, телефонът ще се зарежда за по-малко от минута, а екранът ще е толкова здрав, че и да искате, няма да можете да го строшите. Решихме да разгледаме последните иновации и да видим какво можем да очакваме съвсем скоро.

1. SIM карти

1630104

Ужасия - микро, слим, бла, бла не е прогрес, а тъпчене на едно място. Според производителите Samsung и Aplle, още през тази година ще се появят вградени в самото устройство карти.

Какво ни дава това: Ще можете да преминавате от тарифа на тарифа и от оператор на оператор само чрез настройките на телефона. Същото така говорим за икономичен роуминг.

Кога да очакваме:

Според вестник The Financial Times, технологията е измислена отдавна, през тази година ще има големи разговори с крупните мобилни оператори и на бял свят можем да видим апарати без SIM карти през 2017 година.

2. Ще зареждаме телефона за 30 секунди

 

Технологията е измислена още през 2014 година от израелската компания StoreDot. Макар че вече има батерии, които се зареждат под час, животът е прекалено кратък за това.

Кога да очакваме:

През 2017 година компанията ще пусне батериите в масово производство. Очакваме големите производители на телефони да си ги закупят.

3. Гъвкави и здрави смартфони

1630097

Няма да ви говорим надълго и нашироко, защото е сложно, но материалът, който е отговорен за светлото бъдеще, се казва графен. Той е по-здрав от стомана, напълно прозрачен, мек и еластичен и непромокаем за повечето течности и газове.

Кога да очакваме:

Вече повечето основни производители имат сериозни патенти около новаторския материал. Но най-оптимистичните прогнози са за след 3 години.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ