Интерактивна карта ви показва дали ще оцелеете при ядрена война

30.12.2016, 15:00

Ако започнат да валят атомни бомби

   
 
Интерактивна карта ви показва дали ще оцелеете при ядрена война

Изобщо не искаме да драматизираме, обаче не са един и двама световните лидери, които имат на разположение ядрен арсенал. В световен мащаб има повече от 15 хиляди атомни бомби и използването дори на една от тях може да означава катастрофа.

Съвсем естествено е мисълта за това да предизвиква тревога у повечето хора. Ако и вие сте от тях и сте любопитни да разберете дали ще оцелеете при ядрена война, значи трябва да посетите сайта wouldisurviveanuke.com.

Той ви показва карта на света и всичко, което трябва да направите, е да изберете град и вид бомба (според мощността ѝ). След ще видите колко далече ще се прострят пораженията ако тази бомба падне в този град. Сайтът представя това посредством кръгове, които означават съответно първа степен на изгаряния, втора степен, трета степен и мигновена смърт. Колко забавно!

Сайтът естествено е направен с хумористична цел, като винаги държи да ви каже, че ще умрете и да ви успокои по най-нихилистичния възможен начин. Все пак представя истинския мащаб на експлозиите от тези оръжия и е перфектен за любопитните.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ