Златна рибка получи роботизиран аквариум и ще преследва световна доминация

26.01.2017, 12:45

Може да отиде където си поиска

   
 
Златна рибка получи роботизиран аквариум и ще преследва световна доминация

Златните рибки обикновено са мирни и спокойни животни, но по всичко личи, че тази има амбиции да бъде нещо повече от просто домашен любимец. Нали знаете как в някои анимационни филми има злодеи, които реално са много малки и невзрачни, но управляват големи убийствени роботи?

Е, въпросната рибка все още е много далеч от подобно положение, но е направила първата крачка, защото вече си има аквариум, който отива там, където тя иска. Технологията е проста - сензори отчитат позицията на рибката спрямо центъра на аквариума и според това той се движи в дадената посока. Изобретението е дело на група приятели от университета "Карнеги Мелън" в Питсбърг за ежегодния фестивал на инженерството, организиран от учебното заведение. 

"Един ден се бяхме събрали вкъщи и мислехме идеи за нов проект, когато погледнахме към Уолтър (рибката) и се замислихме колко готино би било, ако той можеше да се разхожда с нас навън. След това измислянето на дизайна беше лесно.", казва един от създателите Закари Нюмън. Вижте и въпросното изобретение:

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ