Ето как да разберете дали вашият iPhone е със забавена скорост

14.02.2022, 15:00

Полезен съвет!

   
 
Ето как да разберете дали вашият iPhone е със забавена скорост

Наскоро стана ясно, че по-старите устройства с износени батерии на Apple забавят работата си с цел да се запази животът на батерията.

Новината причини паника, която доведе до колективен иск срещу компанията за 1 трилион долара. Въпреки това от Apple успяха да се защитят. Според изявлението , при използването на iPhone за обичайните всекидневни цели не би трябвало да се забележи никакво забавяне.

Но ако внезапно почувствате нещо необичайно, предлагаме прости инструкции, с които да проверите дали вашият iPhone е забавен или не. За това ще ви е необходима програма за диагностика от AppStore.

2020045

След като я инсталирате, изберете елемента "This Device" и обърнете внимание на стойностите на CPU Actual Clock and CPU Maximum Clock.

2020046

Ако стойностите съвпадат, тогава вашият iPhone е бърз като гепард. Ако батерията на вашия iPhone е стара, тогава ще се покажат различни стойности. Забавянето се случва само при версия по-стара от 11.2. Това, което можете да направите е да отидете в най-близкия сервизен център на Apple и да смените батерията. В момента това ще се случи на половин цена.

Ето това са номиналните скорости на CPU:

iPhone 6 и 6 плюс: 1.4GHz

iPhone 6S и 6S Plus: 1.84GHz

iPhone SE: 1.84GHz

iPhone 7 и 7 Плюс: 2.34GHz

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ