Дългоочакваното Volvo S90 е вече факт

03.12.2015, 16:15

Ще бъде представено на изложението в Детройт

   
 
Дългоочакваното Volvo S90 е вече факт

Volvo S90 е гигантска стъпка напред за Volvo Cars. Шведският производител, по-известен със своите SUV и комби автомобили, демонстрира ясно намерението си да разклати пластовете в премиум сегмента на седаните, изпъкваща пред останалите лимузини, с премиерата на S90 Volvo.

Оборудван с множество нови технологии, вариращи от свръхтехнологии за безопасност до облачно базирани приложения и услуги, новият S90 е още едно доказателство за продължаващата трансформация на шведската марката.

"С дебюта на XC90 направихме заявление за намеренията си. Сега вече сме ключов играч. С 11 милиарда долара инвестиции през последните пет години ние не само преобразихме Volvo Cars, но вече сме крачка напред към постигането на нашето обещание на възраждащата се и значима марка Volvo Cars ", каза Хакан Самюелсън, Президент и главен изпълнителен директор, Volvo Car Group.

Новото Volvo S90 е оборудвано с модерна полуавтономна функция на управление Pilot Assist. Системата подава импулси на кормилната система, за да задържа колата в рамките на хоризонталната маркировка до приблизително 130 км/ч на магистралата. Вече няма нужда да се следва друг автомобил. Pilot Assist е още една стъпка към изцяло автономен автомобил - ключова иновация за Volvo.

1606661

Volvo S90 също така ще дойде с екологичен и мощен двигател T8 Twin Engine плъг-ин хибрид, както и един от най-луксозно обзаведените интериори и свързани инфоразвлекателни системи в сегмента на големите седани.

"Идеята ни беше да внесем нещо съвсем ново в този по-скоро консервативен сегмент и да дадем визуален израз на лидерство и самочувствие с екстериора. Така ние придвижихме S90 на следващо, по-високо ниво, осигурявайки най-висока класа лукс, който обещава комфорт и контрол", казва Томас Ингенлат, Старши вицепрезидент дизайн на Volvo Car Group.

S90 въвежда за първи път в света допълнителната функция за City Safety – детектор за откриване на големи животни като лосове, коне и др. Както нощем, така и денем. Технологията предлага интуитивно предупреждение и спирачна сигурност за избягване на сблъсък. Новото S90 също се възползва от скорошните инвестиции на Volvo Cars в силно подобрения шаси симулатор за тестове на окачването.

1606662

"S90 направи голяма крачка напред по отношение на динамиката и удовлетворение от шофирането. Ние преработихме напълно качеството на управление, за да дава чувство за прецизност, контрол и комфорт", каза д-р Питър Мертенс, Старши вицепрезидент, Проучвания и развитие на Volvo CarGroup.

Новото Volvo S90 е готово за представянето на автомобилното изложение в Детройт.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ