Десетте най-лоши автомобила в историята

12.06.2015, 18:30

Лоши, та дрънкат! Може би дори буквално

   
 
Десетте най-лоши автомобила в историята

Какво прави един автомобил наистина лош? Неприятният дизайн? Неудобно возене? Слаба надеждност и характеристики? Или комбинацията на всички тези фактори и много други?

През всичките тези години бяха създадени различни модели коли на различни компании, като някои пожънаха безброй успехи, а други справедливо бяха оприличени на пълен провал.

Представяме ви списък с десет от най-кошмарните автомобили, които някога изобщо са били изобретявани.

Ford Pinto

1518995

Как ви се струва кола, която може да се запали в пламъци дори и в моментите, когато е леко "чукната" в задницата от друг автомобил?

За да станат нещата още по-неприятни, Ford анализираха ситуацията и решиха, че да възстановяват щетите от леките катастрофи, струващо им около 50 милиона долара, им излиза по-евтино, отколкото просто да засилят задницата на модела, равняващо се на 121 милиона. На това му се вика да знаеш, че моделът ти е боклук и пак да не правиш нищо по въпроса.

Сгъваемият PT Cruiser

1518997

Можете ли да си представите да карате нещо толкова грозно? Моделът бързо си заслужи прозвището "PT Лузър". Може ли да стане още по-лошо? Всъщност, да - да пристигне като сгъваем автомобил, какъвто е.

Reliant Robin

1518999

Някак изглежда логично Reliant Robin да бъде трети в списъка отгоре-надолу, имайки предвид, че разполага с... три гуми.

Но не става дума само за това, че този безумен модел има само три гуми, а всичко опира и до това как са разположени - две отзад и една отпред, което прави колата изключително нестабилна. Особено при взимането на завои с определен градус при определена скорост.

7. Lincoln Continental Mark IV

1519001

Едно време Lincoln бе наистина голяма работа в американското автомобилопроизводство, но понякога нещата се променят в лоша посока. Доказателство за това е Lincoln Continental Mark IV, който е бавен, грозен, лишен от всякаква грация и просто... скучен. 

Ако се замислите, този модел прилича на онзи, който Крюела Де Вил караше в анимационното филмче "101 далматинци". Какво поведе да добавим?

6. FSO Polonez

1518998

Модел, който мнозина определят като един от най-ненадеждните и лишени от стил, някога изобщо създавани.

Ето и какво казва Джеръми Кларксън за този автомобил: "Построен от комунистите от толкова тънка стомана, FSO Polonez е също толкова надежден, колкото и ерекцията на пенсионер. Мога само да предположа, че дизайнерите на тази кола са започнали да ескпериментират, след като са изпили четири литра абсент".

5. Citroen Pluriel

1519003

Освен че прилича на нещо, което може да ви бъде пуснато от автомат за дъвки, тази кола е болезнено непрактична.

Не само, че трябва ръчно да сваляте покрива, което консумира твърде много време и енергия, но ще е нужно и нещо като упътване за LEGO, за да го качите обратно. И още по-зле - свалите ли веднъж покрива, парчетата просто не могат да се поберат в колата, което прави ситуацията наистина комична.

4. 2002 Lexus SC 430

1519000

Когато говорим за Lexus, няма как изработката или интериорът да ви разочароват. Но всичко опира до това какво ви задължава марката да очаквате?

С оригиналната си цена от 61 055 долара и високите разходи за поддръжка, този модел на Lexus наистина задължаваше компанията да предложи нещо страхотно на клиентите си. Lexus обаче изкара на пазара модел, който бе описан като "спортен", но с двигател, предлагащ не повече от 300 конски сили. Наистина недостатъчно, имайки предвид очакванията.

3. Pontiac Aztek

1518996

Колкото и да обичате касовия сериал Breaking Bad, Уолтър Уайт няма как да направи този модел на Pontiac по-готин, отколкото е.

Като изключим краткия момент на слава, дошъл от появата му в един от най-обичаните сериали на планетата, Pontiac Aztek е наистина безумен автомобил. Просто го погледнете!

2. 1989 Eagle Premier

1519002

Гледайки този автомобил, вероятно си мислите - "Хей, почакайте, не изглежда толкова зле". Но всъщност, не става дума за това, което прави тази кола лоша, а какво не я прави такава.

Когато влезете вътре в нея, вероятно няма да почувствате нищо. Eagle Premier не може да се похвали с нищо специално или уникално. А външният вид? Сякаш дизайнерът е взел рисунката на 4-годишното си дете и е създал автомобилен модел. Стилът напълно отсъства. В момента просто наблюдавате символ на цялата незаинтересованост, която един дизайнер на автомобили може да вкара в работата си.

1. Zastava Koral (Yugo)

1518994

Малко ни е тъжно, че списъкът се оглавява от автомобил, идващ от Балканите, но това е положението. За модела на Zastava има написана дори цяла книга, което откъдето и да го погледнем, прави автомобила победител в класацията.

За Yugo дори има и създаден виц, който звучи така: "Какво получава вместо упътване всеки клиент, закупил си Yugo? Разписанието на автобуса".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ