Време е за нова кола

19.12.2011, 10:07

   
 
Време е за нова кола

Тъй като наближават празниците, всички сме изпаднали в "предпразнична треска", от която, ако имате малко бизнес нюх, можете да се възползвате. Защо да не си купите нова кола? Важното е, че трябва да се решите и да направите тази стъпка до 31 декември.

Сега, да обясним защо точно дотогава. По време на коледно-новогодишните празници хората са по-благоприятно настроени, а както знаем и продавачите на коли са хора. Следователно има шанс да свалите 3-4% от цената.

Голяма част от хората са на почивка и за дилърите е още по-трудно да направят продажба в този период на годината. Този факт вероятно ще ги притесни и те ще бъдат по-уклончиви спрямо цената. Ако купувате чисто нова кола, то помнете, че продавачът в магазина ще получи бонус за тази продажба. Това означава, че вие можете да "намалите" бонуса му, като се поопънете малко. Все пак по-малък бонус за него, е по-добре от никакъв.

Друго, което научихме е, че само 3% от клиентите, които казват "Ами, ще помисля и ще дойда утре", в действителност го правят. Затова търгашите трудно ще ви изпуснат да излезете от шоурума. Но една хитрина би ви помогнала. След цялото омайване, накарайте продавача да отиде за някакви допълнителни каталози или каквото друго измислите. След това излезте просто така, на пейката отвън. Когато види, че ви няма, целият му свят ще се обърне за миг. Така, след като се върнете, ще бъде още по-отворен за предложения от ваша страна (които са с цел още понижаване на цената).

Трябва също така да знаете колко точно е печалбата на дилъра. Цената, която той е платил на производителя, е около 85% от тази, която виждате на табелката в магазина. Така че горе-долу до тази сума може да свалите (макар и доста трудно). Искаме да кажем, че не можете да влезете и просто да кажете, че искате да си тръгнете с еди кой си автомобил, но само ако ви го дадат на половин цена.

Оглеждайте добре. Понякога изпадат и някои добри оферти за коли втора ръка. Нищо, че не са нови. Цената обикновено е убиец. Но внимавайте, защото когато цената е чак толкова невероятна, обикновено има нещо гнило. Но понякога продавачите просто искат да освободят място в автокъщата. Лично ние препоръчваме да се бръкнете малко повече, защото и най-лошият нов модел е по-добър от най-хубавия, но стар таралясник.  

Източник: Men's Health

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ