Вникнете в бъдещето с тези технологични иновации

16.06.2015, 15:30

Технологията се развива!

   
 
Вникнете в бъдещето с тези технологични иновации

Технологиите в световен мащаб не спират да се развиват с бесни темпове, като все повече машините и компютрите навлизат в живота ни по различни начини.

Човечеството вече има и ясни идеи относно определени иновации, които все още не са навлезли в ежедневието ни, но вероятно е въпрос на време и това да се случи.

Предлагаме ви десет идейни иновации, които вероятно съвсем скоро биха могли да станат действителност в живота ни, а някои от тях - дори вече са такива.

1. Кухня, която изпълнява сама желанието ти за вечеря 

Представете си машина, която знае какво трябва да хапнете за обяд или вечеря, само поглеждайки ви. Секунди след това се случва и чудото - яденето вече е на масата пред вас! 3D камерите и гласовото разпознаване пък означават, че бихте могли дори да търсите нови рецепти, да давате видеа на пауза и да управлявате таймери, единствено използвайки своя глас и жестове.

2. Автомобил, който ви помага да не заспите пред волана

Докато все още очакваме появата на коли, които да се управляват сами, заспиването пред волана все още е много сериозен проблем, особено при нощно каране. За щастие, камерите вече могат да засичат моменти, когато водачът губи фокус пред волана и да го предупреждава мигновено за опасността.

3. Град, който подобрява живота на населението, използвайки стотици сензори

През миналата година общинският съвет на Дъблин анонсира планове, според които ирландската столица ще се превърне в града с най-много сензори на планетата. Следейки прецизно информацията, свързана с околната среда на града, Дъблин ще може да подобри инфраструктурата си с повече дървета, по-малко трафик и понижени нива на шум.

4. Слушалки, които да избират плейлиста ви, базирайки се на сърдечния ритъм

Компанията SMS Audio разработи т.нар. "смарт слушалки", които следят сърдечния ви ритъм и подбират сами песните в плейлиста ви, базирайки се на подадената от сензорите информация. А ако и тогава не харесвате музиката от плейъра си, винете сърцето си!

5. Джага, която да съдържа статистически данни за играчите

Технологията на джагите не се е променила в разстояние на цял един век, но креативните умове от Black Fragment се надяват да променят това. Компанията разработва специални "смарт" маси, които да съдържат статистически данни за играчите, както и възможността за повторения на головете посредством LED сензори.

6. Апликация, която да използва лицето ви, за да отключва пароли

Интернетът има проблем, свързан с паролите. Понякога те са трудни за запомняне, забравят се или биват хаквани. Слава Богу, технологията за лицево разпознаване достигна до точка, която позволява на юзърите да отключват своите акаунти, използвайки единствено чертите на лицето си.

7. Пчелни кошери, които се управляват посредством интернет

Много пчелари предпочитат градски условия за отглеждане на кошери. А благодарение на системата Bee API, въпросните кошери могат да бъдат контролирани посредством връзка с интернет. Дори повече - кошерите могат да бъдат отдавани под наем през мрежата, за да могат и други хора да се възползват от възможността да подсладят живота си с малко мед.

8. Смартфони, които да включват или изключват осветлението

Представете си само какво удобство би представлявало това - да не се налага да ставате от леглото, когато желаете да запалите или изгасите осветлението. А каква е алтернативата? Просто да използвате своя смартфон, който да свърши работата от дистанция.

9. Шлем, който да слуша вас и мотоциклета ви

Периферните шлемове съществуват не от днес, но едва наскоро бе развита технология, посредством която те да комуникират директно с нашите мотоциклети. Един от прототипите на BMW може да задава посоки, да се свързва с вашия смартфон или дори да отчита налягането на гумите ви.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ