Бъди бдителен! Нова зараза свирепо напада в интернет!

26.01.2017, 18:45

Експерти от Proofpoint предупреждават потребителите на Windows за нов вирус!

   
 
Бъди бдителен! Нова зараза свирепо напада в интернет!

Хакери и интернет вредители – определения много можем да им измислим, но наглостта им не отстъпва на креативността. Този път те решиха да маскират своя вреден код под банален нов шрифт.

От  Proofpoint потвърждават, че опасността е съвсем реална и най-вече е надвиснала над тези, които използват Windows със браузър Chrome. Сега ще ти опишем как изглежда.

Вирусът атакува в сайтове-жертви – в тях хакерите са внедрили своя скрипт, който от своя страна анализира и филтрира трафика. После настъпва още един вреден скрипт, който се ебава (да ни прощаваш за израза) с html-таговете и по този начин текстът на страницата става непонятен. Все едно браузърът не поддържа нужната настойка.

Тук е моментът, в който на екрана изплува прозорец, който съобщава, че Chrome не разполага с нужния шрифт. Прозореца предлага инсталиране, но не се затваря на "X". Познай, какво става, ако се съгласиш на ъпдейта?

Компютърът започва да генерира кликове без твое разрешение и по този начин носи пари на създателите на кода. За щастие, все още вирусът не може да те убие, ама си слагай презервативи, преди да влизаш в някои сайтове.

1847001

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ