Босовете на големите автомобилни концерни със заплаха към Тръмп

25.02.2017, 14:00

Защо се преразглеждат законите за опазване на околната среда?

   
 
Босовете на големите автомобилни концерни със заплаха към Тръмп

Всъщност, ако трябва да сме честни говорим за закон за екологията, който е заложен от бившия президент Барак Обама. Американски производители на автомобили настоява от Федералната агенция за опазване на околната среда (EPA) да бъдат изпълнени обещания на новия президент Доналд Тръмп, който по време на предизборната си кампания  обяви, че ще отмени въведените от предшественика му ограничения.

Шефовете на трите големи концерна – Ford, Fiat-Chrysler  и General Motors, лично се срещнаха с Тръмп, като му гостуваха на работна закуска в Белия дом.

Ако се запазят нормите ще започнат да действат през 2025 г., когато средният разход на гориво на моделите на един автомобилен производител в САЩ трябва да бъде 4,63 л/100 км . От концерните обаче обявиха, че подобни стойности много трудно могат да бъдат реализирани, тъй като цените на бензина падат, а това стимулира клиентите да си купуват пикапи и спортни модели с по-мощни двигатели. В същото време пазарът на хибриди и електромобили се развива доста по-слабо от очакваното.

Дали Тръмп ще вземе още едно тъпо решение, за да обслужи задниците на автомобилните корпорации предстои да разберем...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ