Бомба с пилета, бомба с афродизиаци и още една странна бомба

31.05.2016, 11:30

Войната не само е страшна, но и много странна

   
 
Бомба с пилета, бомба с афродизиаци и още една странна бомба

Войната е странна и глупава, като днешният световен ден на блондинката. Хората са страшно изобретателни, когато трябва да създават изобретения, които да убиват други хора. Ето и някои от най-странните, правени някога.

Дървена бомба

1716502

През Втората световна война немците са силно притеснени от военната мощ на англичаните. В Холандия започват да строят фалшиво летище с дървени самолети. След една седмица прелетял английски самолет, който пуснал само една дървена бомба. Немците се почувствали много тъпо, че не им е минал номерът.

Бомба с пилета

1716500

В разгара на Студената война, когато Западна Европа чака комунистическите орди да нападнат, британските учени печелят наградата за екстравагантност, като създават проекта "Blue Peacock". Това са обикновени ядрени бомби, но не за изстрелване със самолет, а се заравят под земята - подобно на мини.

Мините трябва да се поставят на стратегически обекти в Западна Германия и при евентуален конфликт със СССР да създадат радиоактивна бариера с комунистите. Те са снабдени и с таймер, който след като се изкопаят да взриви бомбата до 8 дни - един вид подсигурителна система, че руснаците няма да ги изкопаят. Само където през зимата таймерът замръзва и не се включва. Затова учените правят курници в самите бомби, за да поддържат температурата на таймерите и те да се активират.

Бомба с афродизиаци

1716499

Най-странният проект, който американците създават през Студената война, е така наречената "Гей бомба". Идеята е бомбата да бъде заредена със силно вещество, което да предизвиква моментална сексуална възбуда у вражеската войска. 

Проектът струва на Щатите 7,5 милиона долара, но информация за него случайно попада в пресата. Обществеността е скандализира и правителството е обвинено в потъпкването на международните конвенции за нерегламентирано химическо оръжие. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ