Автомобилите, които никога няма да излязат от мода

01.04.2015, 17:55

Просто са съвършенни!

   
 
Автомобилите, които никога няма да излязат от мода

Както навсякъде, така и в автомобилния свят има класики, които не подлежат на време и пространство и продължават да предизвикват трепет в сърцата на авто феновете. Дали заради техническите си характеристики, комфорта или пък живучестта им, тези автомобили никога не излизат от мода и продължават да ни служат вярно. Ето някои от най-знаковите.

1488992

Ford Crown Victoria

Едва ли можем да си представим филм от САЩ, в който да не видим характерното жълто туловище на тази таксиметрова класика. Автомобилът е толкова здрав и надежден, че след навъртени 500 000 км., продължава все така да се носи по нюйоркските улици.

1489007

Willys/Jeep Wrangler

Дядото на всички офроуд машини не просто доказа, че автомобилите могат да преодоляват непреодолими препятствия, но и вместо да се пенсионира, се разви в съвсем нова серия и продължава да доказва, че няма намерение скоро да излезе от мода.

1489011

Toyota Hilux

Още един корав офроудър. Toyota Hilux бори пресечените терени от далечната 1968 г. и оттогава до днес автомобилът е подложен на такава зверска експлоатация, на каквато само един истински екшън герой би могъл да издържи. Точно затова продължава да е актуален и до днес.

1488996

Citroen 2CV

Това следвоенно творение на френската автомобилна мисъл е един от най-обичаните от колекционерите автомобили. Правен с подръчни средства в най-тежките следвоенни години, той на практика е неунищожим, защото почти всичко по него може да бъде заменено с каквото ви попадне.

1489004

Volvo 240 Wagon

Автомобилите от шведския концерн Volvo не са правени по време на война, но точно като войници доказват своята издръжливост на и отвъд пътя. И макар автомобилите от този модел вече да не са в производство, те все още са актуални и заемат специално място в сърцата на феновете.

1489001

Fiat 500

Този автомобил не просто е символ за производителите си, но е такъв и за цяла Италия. Fiat 500 дава началото на нов клас в автомобилостроенето, а актуалността му и до днес му гарантира, че поне в близкото бъдеще няма да излезе от употреба.

1488998

Porsche 911

Какво да кажем за тази машина? Немска прецизност, немско качество и минималистичен, но безкрайно ефективен немски дизайн. Това е Porsche 911 - един от автомобилите-легенди, които гарантирано никога няма да излязат от мода.

1488994

Mercedes Unimog

Колкото и да ви е странно, една от най-големите класики на Mercedes е не някоя наточена S-класа, а именно малкият, но ужасно упорит Unimog, който точно като името си може всичко. Проходим, носещ на тегло, мощен... Какво друго се иска?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ