Visa разработва дигитални аксесоари

08.10.2015, 14:45

Технологията позволява безконтактно плащане на сметки

   
 
Visa разработва дигитални аксесоари

Съвместният проект на Visa Европа и колежа по изкуство и дизайн "Сентрал Сейнт Мартинс" в Лондон има за цел да интегрира в една брошка ("wearables") управление на рестото по дигитален път, разпределяне на плащанията с един жест на ръката и началото на симбиозата между модната индустрия и дигиталните технологии.

Проектите са разработени от петима студенти от университета и имат за цел да представят как ще изглеждат безконтактните аксесоари за плащане през 2020 година.

1578889

От Visa твърдят, че безконтактната технология ще бъде присъща за всеки моден аксесоар."С дигитализацията на разплащанията безконтактната технология бързо еволюира от разплащателните карти към други устройства, а европейците първи възприемат тези нови технологии", коментира Ник Маки, ръководител на отдел "Безконтактни разплащания". Компанията вижда сериозен потенциал в аксесоарите, чиято популярност расте сред младото поколение.

Концепцията е разработена в резултат на решението на Visa за преобразуването на всички POS терминали в Европа към безконтактни до края на 2019 г.

1578888

Източник: visaeurope.com

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ