Uber пусна самоуправляващи се таксита

16.09.2016, 12:45

Компанията цели да създаде империя от таксита без шофьор

   
 
Uber пусна самоуправляващи се таксита

Бъдещето идва със светкавични темпове и поредното доказателство за това идва от Питсбърг. От два дни по улиците на американския град се движат самоуправляващи се таксита на компанията Uber. Колите не са специално проектирани, а просто имат добавен хардуер и софтуер, които да насочват автомобила и да следят за препядствия по пътя.

NBC съобщава, че това е първи тестов етап за самоуправляващите се таксита, през който ще има човек на шофьорското място. Той ще следи за това колата да не прави грешки и ще се намесва при нужда, а ръцете му ще трябва да са на волана през цялото време. Това обаче ще е само предпазна мярка и автомобилите наистина ще взимат всички решения сами.

Идеята на Uber е в близко бъдеще да създаде империя от изцяло самоуправляващи се таксита. Това не изглежда като толкова трудна задача, тъй като при успех на настоящите тестове и доказване безопасността на вградения хардуер, компанията няма да трябва да строи нови автомобили, а просто ще трябва да оборудва старите с технологията.

Любопитно е, че в момента гражданите на Питсбърг не могат да си поръчат самоуправляващо се такси, но ако се случи при поръчка да дойде точно такова, пътуването им ще бъде безплатно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ