Red Bull и Aston Martin правят съвместен автомобил за 3 млн. долара

20.10.2016, 17:15

Използват се технологии от F1

   
 
Red Bull и Aston Martin правят съвместен автомобил за 3 млн. долара

Дизайнерите от Red Bull във F1 и Aston Martin работят върху много интересен проект – AM-RB 001. Хиперавтомобилът се очаква с огромен интерес, защото не само ще използва дизайнерски решения от F1, но и технологии, които са забранени в спорта.

Производствената серия ще се състои от едва 175 автомобила. Част от тези автомобили ще бъдат продадени предварително, като 150 от тях ще могат да бъдат използвани по обществените пътища, а останалите 25 ще са в състезателна спецификация и ще могат да се карат само на писта.

За пистовите екземпляри:

AM-RB 001 ще се отличават с изключително ефективна аеродинамика – притискаща сила от над 1800 килограма, странично натоварване от 4G в завоите и активно окачване.

Другото интересно:

Колата разчита на така наречения "Граунд ефект", който е забранен от доста време във F1, тъй като благодарение на него болидите от началото на 80-те години са твърде бързи и опасни в завоите. AM-RB 001 ще ускорява от 0 до 320 км/ч за около 10 секунди, но истинската изненада е режима на спиране – от 320 км/ч до покой за 5 секунди. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ