Kodak пуска смартфон за любителите на фотографията

31.10.2016, 12:45

С най-добрата камера на пазара

   
 
Kodak пуска смартфон за любителите на фотографията

След като смартфоните вече години наред привличат любителите на фотографията, една от най-старите компании за фотоапарати в света Kodak реши да навлезе на този пазар. Тя ще си партнира с британската Bulitt, която се специализира в създаването на нестандартни телефони (работническите CAT нейно дело), като планът е до края на годината да се появи премиум смартфонът Kodak Ektra.

Двете компании нямат за цел да влязат в битка с титаните в бранша Apple, Samsung и Google, а да предложат нещо различно от тях - най-добрата камера на пазара. Според Kodak 21-мегапикселовата камера на Ektra е точно това, а смартфонът ще разполага с множество инструменти за редакция, незабавна обработка на снимките, система за оптична стабилизация и ще може да записва 4K видеа. 

1797729

Спецификациите на телефона са наистина впечатляващи: десетядрен процесор MediaTek Helio X20, 3 GB RAM, 32 GB вградена памет (с опция за SD карта) и 5-инчов Full HD дисплей. Помислено е и за любителите на селфита, като предната камера също слага конкуренцията в малкия си джоб със завидните 13 мегапиксела.

Kodak Ektra ще се появи във Великобритания и Европа през декември на цена от 500 евро.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ