Honda пуска кола, която можеш да си напечаташ и сглобиш сам

24.10.2016, 11:15

Автомобилът още няма дори име

   
 
Honda пуска кола, която можеш да си напечаташ и сглобиш сам

Honda наистина изненадаха публиката на изложението CEATEC в Япония и на Парижкия автосалон. Те показаха малък електрически автомобил, който е произведен с 3D принтер и интересът към него е вече толкова голям, че от компанията предвиждат серийно производство.

Идеята е проста: тръбното шаси и електрическото задвижване от Hondа, които можеш да си поръчаш по пощата. Върху тях можеш да монтираш всевъзможни корпуси, изработени с 3D принтер. Първите прототипи бяха предоставени на сладкарската компания Toshimaya, за да разнася бисквитките си.

1794471

От компанията предвиждат, че този вид автомобил ще намери изключително широко приложение в бизнеса. Зареждането на батериите отнема 3 часа, мощността е 15 конски сили, а максималната скорост - 70 км/ч. Това, което печели производителите обаче е идеята, че можеш да превърнеш автомобилчето в каквото си поискаш - от миниатюрен пикап до четириместно купе. Детайлите по корпуса се изработват за не повече от два дни и макар все още да са с размери, надхвърлящи възможностите на повечето домашни 3D принтери, няма да затруднят малко по-скъпите промишлени модели. Така всеки малък и среден бизнес ще има възможност да се сдобие с автомобили, създадени специално според специфичните му нужди.

1794470

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ