HTC Explorer: Достъпният смартфон  11 Виж всички снимки

29.09.2011, 15:42

   
 

По-рано днес тайландският мобилен гигант HTC обяви официално своя нов телефон HTC Explorer. Малкото "войниче" във високотехнологичната армия на HTC е предназначено да се бори на пазара за нисък клас смартфони, които са достъпни за всеки потребител.

Мисията на HTC Explorer е сериозно предизвикателство за телефончето, което с характеристиките си покрива точно абсолютния минимум за телефон от такъв тип за момента. Новият телефон притежава 3,2-инчов HVGA дисплей (същият като при Wildfire S) с разделителна способност 480 х 320 пиксела. Процесорът е Scorpion с тактова честота от 600MHz, a за общата производителност на телефона допринасят 384 мегабайта RAM памет.

Съвсем очаквано Explorer е снабден и с камера, която със своите 3,2 мегапиксела е съвсем непретенциозна, но достатъчна за що-годе сносни снимки на открито, през деня (за съжаление телефончето не разполага със светкавица). За сметка на силно неубедителните технически характеристики, софтуерно Explorer не отстъпва на нито един от по-мощните си колеги от арсенала на HTC. Телефонът идва с последната версия на операционната система на Google - Android 2.3.5, както и с версия 3.5 на потребителския интерфейс на HTC - Sense.

Батерията на този нов телефон е идентична с тази на Wildfire S и е с капацитет от 1230mAh, което би трябвало да осигури на Explorer-a над 570 часа в режим на готовност и малко над 6 часа разговори в 3G мрежа.

С представянето на Explorer тайландската компания иска да привлече сред клиентите си и тези потребители, които разполагат с по-ограничен бюджет за закупуването на смартфон. За да успее в това си начинание обаче HTC трябва да предложи телефона на цена по-ниска от тази на Wildfire S, който за момента е най-достъпният продукт на тайландците.

Към момента Wildfire S може да бъде закупен на цена от минимум 399лв., а съвсем скоро се очаква българският пазар да бъде "залят" от смартфоните на Huawei и ZTE, които към момента са едни от най-популярните Android телефони от ниския бюджетен клас. Това означава, че за да се справи с жестоката конкуренция, Explorer трябва да бъде представен на цена, значително по-ниска от тази на Wildfire S.

Дали Explorer ще оправдае очакванията на HTC и феновете на марката, няма как да знаем, но ще разберем съвсем скоро, тъй като телефонът ще се появи по магазините в Европа, Азия, Близкия Изток и Африка още през октомври. Дотогава стискайте палци и активно "хранете" прасенцето-касичка.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ