GoPro представи Hero 5 Black и Hero 5 Session

20.09.2016, 18:45

Вижте какви ще са новите екшън камери на компанията

   
 
GoPro представи Hero 5 Black и Hero 5 Session

GoPro официално представи Hero 5 Black - новият флагман в екшън камерите на компанията и първи от 2014 г. насам, когато се появи Hero 4. Представен беше също и Hero 5 Session, който е подобрение на появилата се през миналата година по-малка версия на устройството. Това се случи по време на събитието за премиерата на първия дрон на компанията GoPro Karma, който ще бъде съвместим и с двете камери.

1779911

Hero 5 Black ще разполага с гласово управление на 7 езика, 2-инчов сензорен екран, вграден GPS и ще може да прави 12-мегапикселови снимки (включително в RAW формат). Той ще бъде водоустойчив и ще има електронна стабилизация на изображението, която е първа за серията. Подобно на предишния модел, Hero 5 ще снима 4K видео при скорост до 30 кадъра в секунда и 1080p при 120 кадъра в секунда. Симпатичният малък Hero 5 Session пък ще е с почти същите характеристики, като няма да има тъчскрийн и ще прави 10-мегапикселови снимки, което е разбираемо, с оглед размера му.

1779912

И двете камери ще бъдат свързани с новия "облак" на компанията, който ще позволява да качвате автоматично снимки и видеоклипове в профилите си, когато устройствата се зареждат. За да го ползвате ще ви трябва абонамент за услугата GoPro Plus, който ще струва 5 долара на месец. С нея ще можете да преглеждате, редактирате и споделяте вашите мултимедийни файлове по всяко време от компютър или смартфон. За съжаление, поне за сега, тя ще бъде достъпна само на територията на САЩ.

Hero 5 Black и Hero 5 Session ще се появят на пазара на 2 октомври и ще струват съответно 399 и 299 долара.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ