Facebook става като Snapchat в новия си ъпдейт

26.01.2017, 11:15

Явно снимковите и видео "истории" са задължителни за всяка социална мрежа

   
 
Facebook става като Snapchat в новия си ъпдейт

През последните месеци Facebook изглежда е взел присърце задачата да копира най-силните оръжия на Snapchat. Първо Instagram (който е собственост на Facebook) добави 24-часови "истории" към своето мобилно приложение, след това компанията на Марк Зукърбърк тества подобна функция в Полша за своя Messenger, а сега същите "истории" се тестват и в главното мобилно приложение на социалната мрежа, съобщава Business Insider

В новата версия на мобилния Facebook, която в момента е достъпна за ограничен брой потребители в Ирландия, ще има функция за включване на камерата, която ще действа точно като Snapchat. Потребителите ще могат да слагат забавни филтри и ефекти по лицата си, както и визуални 3D тагове за тяхната локация по своите снимки и видеа. 

1846536

Създаденото съдържание ще се показва най-отгоре и ще може да бъде разгледано с натискане, след което гледащият ще може да изпрати съобщение с коментар (също като в Instagram и Snapchat). Самите "истории" няма да се показват на стената или във фийда по подразбиране, но ще има опция да бъдат публикувани и там. 

Конкретна дата за масовото навлизане на новата функция все още няма. От компанията чакат да видят резултатите от тестовете в Ирландия и след това ще преценят дали да пуснат ъпдейта в целия свят. Това почти със сигурност ще се случи, защото след пускането на функцията в Instagram, тя се превърна в хит и всеки ден се появяват повече от 150 милиона нови "истории".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ