80 убити, Mercedes се оттегля от спорта, а Швейцария забранява автомобилните състезания

12.11.2016, 18:00

Говорим за далечната 1955 година

   
 
80 убити, Mercedes се оттегля от спорта, а Швейцария забранява автомобилните състезания

Това е катастрофа, която рестартира моторния спорт. Повече от 80 души са убити, Mercedes се оттегля от спорта, а Швейцария забранява автомобилните състезания.

Неразбирателство на пистата води до инцидент, който изстрелва шофирания Mercedes на Леве в публиката, намираща се вляво от старт-финалната права в Льо Ман. Малко преди фаталния сблъсък, Маклин е пред Леве, а Хоуторн се разминава от удара на косъм, тъй като влиза в бокса.

Без да е наясно, че Леве е на пълна газ, в последния момент, движещия се по-бавно Маклин избира траектория в средата на пистата, препречвайки пътя на Леве, чийто Mercedes се качва върху смъкнатата задна част на Healy-то, която го катапултира в тълпата. Магнезиевото шаси на SLR-а подскача, разпада се и е обхванато от пламъци, а най-тежките компоненти (двигател и скоростна кутия) се откъсват и политат като гигантски снаряди към хората. Ужасяващата сцена се допълва от неадекватното решение на пожарния екип да се опита да загаси пламъците на магнезиевите компоненти с вода, което само влошава положението, увеличавайки температурата и интензитета на пожара.

 

 

За идеята и информацията благодарим на момчетата от AutoMedia.bg

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ