7 шофьорски хитрости, които ще ви спасят на пътя

17.09.2014, 13:51

Идейни и полезни

   
 
7 шофьорски хитрости, които ще ви спасят на пътя

Ако сте активни шофьори и предпочитате да въртите волана, отколкото да ходите пеша, то значи автомобилът ви е вашият втори дом. А щом е така, трябва да можете да се оправяте във всякакви ситуации, които могат да ви сполетят докато си джиткате из родните и чуждестранни пътища. Понеже ние доказано сме пичове, решихме днес да ви дадем няколко наистина добри съвета, с които да улесните шофьорския си живот.

1. Ако използвате телефона си като навигация, но нямате поставка за него, помогнете си с гумено ластиче. Прекарайте го през решетката до таблото и хванете телефона с него.

2. За да охладите колата за няколко секунди, свалете единия прозорец докрай, след това отидете при отсрещната врата и започнете да отваряте и затваряте вратата в продължение на минута.

3. Ако ви предстои дълго пътуване, ще ви трябва място, на което да хвърляте отпадъци. Използвайте кутия от овесени ядки - удобни са и събират учудващо много.

4. Когато предстои горещ ден, след като паркирате, завъртете волана на 180 градуса. Така няма да е нагорещен в частта, за която го държите, когато се върнете.

5. Когато сипвате гориво, дръжте палчето наполовина натиснато. Така ще вкарате по-малко въздух в резервоара.

6. Ако се случи да се загубите, попитайте за посоката, която ви трябва, персонала на ресторант с доставки.

7. Ако ви се наложи да закарате колата на спешен майстор, но не го познавате, попитайте го за състоянието на конкретна част, за която знаете, че е чисто нова или абсолютно здрава. Така ще разберете дали иска да ви излъже.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ