11.70 eвро на ден за автомобилите произведени преди 2005 година!

21.02.2017, 18:45

Решено!

   
 
11.70 eвро на ден за автомобилите произведени преди 2005 година!

Споко, на теб няма да ти се налага да сменяш още "пасата", за сега законът влиза в действие, през октомври тази година, само на територията на Лондон. Кметът на града Садик Кан обяви новите мерки за борба с тежкото замърсяване в Лондон, които включват въвеждането на нова такса за автомобили отпреди сертификата за емисии Euro 4.

За да шофираш в централната част с "дърт таралясник" ще трябва плащаш ежедневно по 10 лири (11.70 eвро) в добавка към вече съществуващата "такса замърсяване" от 11.50 лири. Което смятай колко би ти излизало...

А ето и как лордовете взимат решение – със стил, разбира се. Законът ще засяга както дизелови, така и бензинови коли, произведени преди 2005 година. Таксата е така настроена, че да стимулира жителите на централен Лондон да си купуват нови автомобили или да насочи хората със стари автомобили към обществения транспорт. В същото време градската управа не прибягва до забрани и ограничения на личната свобода – всеки запазва правото да кара какъвто поиска автомобил, стига да плати за отровите.

1863874

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ