Чували ли сте за феномена "glamping"?

20.02.2022, 14:00

glamour + camping = glamping

   
 
Чували ли сте за феномена "glamping"?

Терминът "glamping", появил се за пръв път някъде през 2005-а г., стана част от Oxford English Dictionary едва през 2016-а. Какво означава той и с какво толкова стана популярен напоследък? 

Като за начало, "glamping" е игра на думи. Словосъчетанието се формира от английските думи за блясък (glamour) и английската дума за къмпингуване (camping). Думата означава сравнително нова тенденция дизайнери да съчетават луксозни форми на почивка с красотата на отворената природа. Можете да се събудите, например, в юрта в планината или пък в стилна и удобна къщичка на върха на някое дърво. Навсякъде по света ще откриете невероятни дестинации, всяка от които предлага своите уникални предимства.

2057967

За по-добър пример ще ви представим една идея на водещия японски хотелиер Фуджита Канко, която освен живописна гледка в близост до планина Фуджи, обещава и безброй луксозни услуги. Наемите на тези красиви помещения, които виждате на снимките, започват от 30,000 японски йени на човек, в които се включва закуска и вечеря, както и - разбира се - ненадминато японско гостоприемство.  

2057968

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ