Хорър истории, които са се случили наистина

19.03.2015, 19:32

Кошмарите оживяват в реалността

   
 
Хорър истории, които са се случили наистина

Почитателите на филмите на ужаси са свикнали да гледат кървища и откъснати крайници. Знаят също така, че каквото и да става, за нищо на света не трябва да влизат в тъмното мазе или да проверяват кой се къпе в банята, при положение, че няма никой друг в къщата. Всъщност за тези, които са гледали много хоръри, екранните психо-атаки вече не са интересни и дори предизвикват смях. Ще ви върнем ли тръпката, ако ви кажем, че повечето от историите, разказани във филмите на ужасите, са истина? Не четете този материал, преди да се уверите, че вратата е заключена.

1. Лилиан Грей

1483356

На гробището в Солт Лейк Сити, Юта, почива тялото на жена на име Лилиан Грей. На надгробната ѝ плоча пише "Жертва на дявола 666". И до днес не се знае каква е причината за смъртта ѝ.

2. Задавеният доберман

1483355

Двойка от Австралия се връща у дома и заварва кучето си да се дави с нещо и да кашля. Завеждат домашния си любимец на ветеринар и го оставят там. Когато се прибират вкъщи, ветеринарят се обажда, за да им съобщи, че трябва да напуснат незабавно къщата, защото кучето се е задавило с човешки пръст, евентуално принадлежащ на крадец, който може да е още там. Полицията пристига и арестува кървящия натрапник.

3. Жената с разрязаната уста

1483354

Популярна японска легенда разказва историята на жена с разрязана от едното до другото ухо уста. Според историята жената била хваната от мъжа си в изневяра. Днес се смята, че разрязаната е прокълната за деянията си и все още скита и пита всеки, когото срещне, "Красива ли съм?".

4. Духът от езерото Стоу

1483351

Легендата датира от 1908 г., когато мъж бил спрян от полицията за превишена скорост. Обяснението му било, че видял дух на жена. Според разказите жената убила детето си и отказвала да премине в отвъдното. Вместо това обитавала езерото Стоу в парка Голдън Гейт, Сан Франциско.

5. Гръцкият войник

1483349

След Втората световна война войникът тръгнал да се прибира, за да се ожени за годеницата си. Не успял да доживее годежа, защото бил заловен, измъчван и убит по жесток начин. Оттогава се появяват множество истории за жени (предимно девици и вдовици) в Гърция, които са се срещали с духа на красивия войник. След като забременявал жените, си тръгвал, оставяйки бележка, че той е бащата на децата, които трябвало да отмъстят за смъртта му.

6. Куката

1483350

Легендата разказва за млада двойка, усамотила се в гората, която чува по радиото в колата ужасяваща история за човек с кука вместо ръка. Стреснати, младите заключили вратите и потеглили. Щом се прибрали, видели, че във вратата имало забита кука.

7. Светлината

1483352

Връщайки се в общежитието си късно вечерта, студентка, която била последна година в университета, решила да не светва лампата, за да не събуди съквартирантката си. На сутринта видяла, че приятелката ѝ е убита, а на стената било написано с кръвта ѝ "Доволна ли си, че не светна лампата?".

8. Не вдигай телефона!

1483353

Този израз се използва във филмите от години. А истинската история... Телефонът прозвънял, детегледачката вдигнала - първоначално в слушалката се чувало само дишане, а после гласът я посъветвал да провери дали децата спят. Детегледачката се обадила на полицията. Оттам проследили обаждането – идвало от къщата, а децата вече били мъртви.

9. Мъртвото куче

1483357

В тази ужасяваща история малко момиче се събудило от звука на капките от чешмата. Станало да затегне кранчето и си легнало отново, пускайки ръката си от леглото по навик, за да може кучето да ближе пръстите ѝ. Случката се повторила няколко пъти, докато накрая детето разбрало, че капките не са от чешмата. Момиченцето видяло, че причината е мъртвото ѝ куче, скрито в душ-кабината, с прикрепена към него бележка: "Хората също могат да ближат".

10. Смърт в хотела

1483348

Градски легенди разказват за двойка, отседнала в хотел, която се оплакала от силна миризма в стаята. Персоналът с ужас установил, че източникът е човешки труп, скрит под дюшека. Смъртните случаи в хотела продължили и след това...

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ